fbpx

Túl az első versenynapon – hírek Patrasból

A sikeres Anconai szereplés után fiataljaink átköltöztek Patrasba a Laser 4.7 EB színhelyére. A csapat két napot tudott edzeni változatos körülmények között. Első napon 2-4 csomós szélben vitorláztak, a második napon 10-15 csomóban. Csomeszt kérdeztük az első nap eseményeiről:

A második edzésnap felméréssel indult. Kisebb problémáktól eltekintve simán mentek a dolgok, Bence árboca és Bálint HUN felirata szorult javításra. Ezek után a következő napot az aktív pihenésnek szenteltük. Hajómosás és este a megnyitó szerepelt a programban. A lányoknál 104 versenyző 2 csoportra, míg a fiúknál 200 versenyző 3 csoportra lett osztva.

Az első versenynapon fiataljaink ott folytatták, ahol Anconában abbahagyták, remekül vitorláztak. Annak ellenére, hogy a változatos körülmények nem segítettek nekik. 3 és 18 csomó között változott a szélerő, elég kiszámíthatatlanul.

Karina itt is megmutatta hogy nem volt véletlen a kiemelkedő eredménye. Az első két futamban 20. és 17. helyeken futott be.

Bálint nagyon jól kezdte a versenyt 17., 27. helyeket ment a fiúknál.

Rózi rajtjaival vannak gondok. Az első futamban 28., a másodikban gyenge rajt után 35.

Dorka remekül rajtol és az első szakaszok jól is mennek. Sajnos utána a pozíció megtartása még nem mindig sikerül. (28., 35.)

Bence első futama gyengére sikeredett, de a másodikban már sokat javult. (46., 37.)

A következő napokra is 10 csomó körüli szeleket jósolnak és 25-30 fokot. Bízunk a sikeres folytatásban!

Eredmények:

BOYS-RESULTS-DAY-1-1817

GIRLS-RESULTS-DAY-1-1738

Hajrá, fiúk-lányok!

fotó:Eurilca