fbpx

Sikeres Laser Európa Kupa a BYC-ben

Három versenynap alatt, két alkalommal sikerült futamokat rendezni a Laser Európa Kupa sorozat magyarországi állomásán, a BYC-ben. Tizenhárom nemzet, közel száz vitorlázója érkezett Balatonfüredre, hogy összemérje tudását a trükkös balatoni körülmények között.

A verseny első napját halasztással kellett indítani. A péntek reggel 9 órai ünnepélyes megnyitót követően körülbelül másfél órát kellett a parton várakoznia a mezőnynek. Végül bíztatóan kezdett épülni a keleti szél, így a versenyrendezőség a vízreszállás mellett döntött. A Laser Standard és Radiál osztályok tiszta rajtokat követően, enyhén gyengülő szélben, de sikeresen teljesítették az első, és aznapi utolsó futamot.

A Standard mezőnyt a Vadnai testvérek uralták, végig magabiztos vezetés mellett végül Vadnai Benjamin futott be elsőként. Második helyen Vadnai Jonatán, harmadikként a dán versenyző, Georg Philip Bunk Lauritsen végzett.

Radiálban az ukrán, Madonich Oskar győzött. Második helyen Héjja Marcell a BYC versenyzője, harmadik helyen pedig Redling Balázs ért célba.

A 4.7 osztály rajteljárása nem ment zökkenőmentesen, ezzel a mezőny értékes időt veszített. Fekete zászlós rajt mellett indult az első futam, melyet végül rövidítés mellett a BYC versenyzője, Sigmond Soma teljesített a leggyorsabban. Második helyen Kovács Attila, harmadikként pedig Verebély Nándor végzett.

A második futam még frissülő szélben, tiszta rajtokkal indult, de a folyamatosan gyengülő szél végül arra kényszerítette a rendezőséget, hogy érvénytelenítse a második futamot és partra küldje a versenyzőket.

Így a Laser Európa Kupa első versenynapja egy korrekt futammal zárult. A futamok után közös vacsora és videós összefoglaló várta a versenyzőket.

Másnap zuhogó esőben érkeztek a versenyzők a Clubba, szerencsére azonban délelőtt 10 órára az eső elállt és megérkezett a friss 10-12 csomós szél, így a mezőny elindult a vízre. Az erősen forgolódó szél nem könnyítette meg sem a versenyzők, sem a rendezők dolgát. Az aznapi harmadik futamra a szél csökkennni kezdett, így a Radiál és 4.7 osztályok futamát rövidíteni kellett. A versenynap ezzel együtt sikeres volt, hiszen sikerült teljesíteni a Laser Európa Kupa érvényességéhez szükséges futamszámot.

Kárpáti Bence, a verseny főrendezője így értékelte a futamokat:

Az utolsó versenynapra sajnos nem jósolt szelet a meteorológia, ami végül be is igazolódott. Vasárnap délután kettő órakor az ünnepélyes díjátadóval hivatalosan is véget ért a Laser Európa Kupa.

Hazai vizeken versenyzőink, Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán hozták a tőlük megszokott teljesítményt, és a mezőnyt végig hatalmas előnnyel, magabiztosan vezetve, a Laser Standard dobogó első és második fokára állhattak fel. Harmadik helyen a cseh, Jakub Halouczka végzett.

További BYC-es eredményeink:

Laser Radial fiú U19 első helyen végzett Héjja Marcell

Laser Standard fiú U19-ben harmadik lett Zink Leon.

Laser 4.7 női U18-ban 2. lett Kis-Kapin Karina

Laser 4.7 női U16-ban 1. Vida Róza

Teljes eredménylista

Képek a @sailingbyc Facebook oldalon / videók a Facebook eseményben

Ezúton is köszönjük szponzorainknak, a Rooster Hungary byc Stay and Sailnek és a Vitamin Well Magyarországnak az értékes és hasznos nevezési ajándékokat és nyereményeket!


A verseny alkalmával az elmaradt magyar bajnokság díjai is kiosztásra kerültek. 

Laser Radial (U19)

3. Héjja Marcell (BYC)

2. Szűcs Ábel (THE-YKA)

1. Rédling Balázs (Procelero SE)

Laser Radial U17

3. Kertész Ágoston (BYC)

2. Svasics Attila (KYC)

1. Rédling Balázs (Procelero SE)

Laser 4.7 abszolút

3. Vladiszalvlyev Alexandar (Spartacus)

2. Kovács Attila (MVM SE)

1. Cserveni Dániel (THE-YKA)

Laser 4.7 U16 fiúk:

3. Sigmond Soma (BYC)

2. Nagy Bendegúz (BYC)

1. Cserveni Dániel (THE-YKA)

Laser 4.7 női U18

3. Vasaji Anna (THE-YKA)

2. Kis-Kapin Karina (BYC)

1. Vida Róza (BYC)

Laser 4.7 női U16

3. Molnár Emese Lilla (MVM SE)

2. Vasaji Anna (THE-YKA)

1. Vida Róza (BYC)