fbpx

16. alkalommal rendeztünk Füred Kupát a BYC-ben

8 osztály, 68 hajó, 2 versenynap, 3 futam – ezek a 16. Füred Kupa számai.

A Balatonfüredi Yacht Club hagyományos versenyére augusztus második hétvégéjén került sor. Két pályán, 8 hajóosztály 68 hajója versenyzett. Az idei One Design Trophy Kupa Forduló fő támogatói a Limitless Accessories és a BMW Leier Autó voltak, akik értékes nyereményekkel és nevezési ajándékokkal járultak hozzá a verseny sikeréhez.

Az A) pálya felelős rendezője Igali Csilla, a B) pályáé Böröcz Berta volt. Előbbin a J24, Scholtz22, Sudár Regatta és Elliott770, utóbbin az Asso, Melges24, X35, 8m osztályok versenyét vezényelték le. Az első versenynapon sajnos az időjárás nem volt kegyes a versenyzőkhöz – a kitartó várakozás ellenére a szombati nap teljes szélcsendben telt, nem sikerült futamot rendezni. A résztvevőket egy kis vásárlás a Rooster standon és a nap végén lecsó és sült kolbász kárpótolta az eseménytelen versenynapért.

Másnap reggel a terveknek megfelelően vízre szálltak a csapatok. A B) pálya versenyzői eleinte Csopak magasságába majd a déli part felé költöztek. A jó ütemben történő helyezkedés eredményeként 10 csomó feletti szélben sikerült 1,5 futamot rendezni. A második futam felénél módosítani kellett a pályát a szél forgolódása miatt.

A második futam után rövid vízihalasztás következett, a mezőny türelmesen várta, hogy végre stabilizálódjon a szél iránya és ereje. A megfelelő körülmények beállta után még egy futamot sikerült teljesíteni. A főrendezők, Igali Csilla és Böröcz Berta ezúton is köszönik a versenyzők kitartását, sportszerű versenyzését, és a rendezői csapat kemény munkáját!

Az ünnepélyes díjátadóra vasárnap délután négy órakor került sor a csapatok és szponzorok részvételével. A Limitless képviseletében P. Buzogány Zsolt igazgató és Bócsi Noémi, tulajdonos adott át díjakat.

A legnépesebb hajóosztályban, a J24-esek között így alakult a dobogó: 1. JBond 037 (Balatoni YC) 2. Team Euline (THE-YKA) 3. Twenty Big 5 (VSC). Az érmek és plakettek mellé mindhárom dobogós csapat Limitless ajándékot és egy palack Laposa bort kapott, a Laposa Pincészet jóvoltából.

A Prosecco Shop Balatonfüred felajánlásával különdíjat kapott az osztályban indult egyetlen női csapat, a Jukebox: Galla Viktória, Sabján Annamária, Sebeszta Zsófia, Piros Angéla, Molnár Veronika, Pados Krisztina, akik összesítésben a 6. helyen végeztek.

A Limitless hagyományteremtő szándékkal útjára indított egy vándor kupát, amelyet idén a Melges24 osztály első helyzett csapata, a Strange Brew vihetett haza, akik emelett a Proseccoshop Balatonfüred felajánlásából egy prosecco kóstolót is nyertek.

A csapat tagjai: Ainslie Ian Richard, Beliczay Márton, Büki Zsolt, Büki Gábor. Ebben az osztályban a dobogó második fokára a Passion (TVSK) a harmadikra a Hód (TVSK) csapata állhatott fel.

A BMW Leier autó felajánlásával az Asso, Elliott770 és Sudár Regatta osztályok első helyezettjei BMW tesztvezetést kaptak ajándékba. A Scholtz22-esek győztese pedig BYC-es ajándékcsomagot vihetett haza. 

Külön öröm volt számunkra, hogy klubtagjaink és versenyzőink is többen részt vettek a regattán, köztük a Vadnai testvérekkel, akik az enoshimai Olympic Test Event előtt időt szakítottak egy hazai nagyhajós versenyre is. A fiúk remek versenyzéssel a harmadik helyen futottak be az Assók között.

Osztályonkénti 1-3 helyezettek:

Asso:

 1. Peecasso
 2. Picabo
 3. Tomasso

Elliott770:

 1. Lurkó
 2. Il Gatto
 3. Emma

Sudár Regatta:

 1. Száz x szép
 2. Gé.
 3. Öreg

X-35:

 1. Admiral-X
 2. Ham-let
 3. Olsen

8m:

 1. Raiffeisen
 2. Viper American Crew
 3. Montana

Scholtz22:

 1. Hakuna Matata
 2. Aventura
 3. Kismedve

 

Szeretnénk köszönetet mondani a versenyzőknek, hogy idén is megtiszteltek minket a jelenlétükkel. Reméljük, jól érezték magukat a BYC-ben és egy újabb emlékezetes versennyel lettek gazdagabbak. Továbbá köszönjük a rendezői csapat minden tagjának a precíz munkát, támogatóinknak pedig az együttműködést, amellyel emelhettük a verseny színvonalát!

Eredmények: https://byc.hu/wp-content/uploads/2019/03/fured_kupa2019_results_20190811.pdf?fbclid=IwAR0eScyZNnOoYRQ5D3k7DPxQcGfAdXNq5YoWaGTurX5M-tXbYe335yo8jJg

Képek: https://byc.hu/galeria/fured-kupa-one-design-trophy-kupa-fordulo-2019/