fbpx

Történetének eddigi legtöbb hajójával rajtolt el a Horváth Boldizsár Emlékverseny

A BMW Leier Autó Horváth Boldizsár Emlékversenyt hagyományosan a Kékszalag előtti vasárnap került eddig megrendezésre. Mivel a neves regattát idén későbbre halasztották, a Horváth Boldizsár versenyt július 4-én, szombaton, a Kékszalag eredeti hétvégéjének időpontjában rendeztük meg. A versenyre nagy volt az érdeklődés: 85 hajó nevezett, ami a rekordot jelent a verseny történetében; megtisztelő, hogy ennyien elfogadták a meghívásunkat.
A regatta különlegessége, hogy nem csak az egyesületekhez tartozó, igazolt versenyzők, hanem azok is indulhattak, akik egyszerűen csak szerették volna kipróbálni magukat és hajójukat egy túraversenyen.


Az abszolút győztes az MKB-Prospex katamaránnak mindössze 42 percre és 41 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy teljesítse a Balatonfüred – Paloznak – Tihany – Hajógyáriöböl – Balatonfüred távot. Másodikként futott be a New Black Jack, amelyet Roland Gaebler kormányzott. A T23 lett az abszolút verseny harmadik helyezettje. Róka Sándor és csapata egy óra nyolc perc alatt vitorlázta le a versenytávot.

A regatta szabályszerű lebonyolításáért a Bodnár Judit vezette versenyrendezőség felelt. „Nagyon jó szélviszonyokban sikerült egy fair versenyt rendezni. Az élénk északias szélben mindenki be tudott futni, akinek nem kellett technikai okok miatt feladni. Külön köszönet a nagyszerű rendezőcsapatnak és a háttérmunkának, amivel előkészítették az eseményt, így igazi élmény volt ez a regatta!” – foglalta össze röviden a napot Bodnár Judit versenyvezető.

Versenyünk névadója, Dr. Horváth Boldizsár 50 éve hunyt el. A díjátadó ünnepség előtt nemsokkal érkezett hozzánk egy email, amelynek írója hozzájárult, hogy megosszuk gondolatait. Megtiszteltő és megható, hogy fél évszázaddal a kiváló ortopéd orvos és vitorlázó halála után is így emlékeznek rá volt páciensei.

Tisztelt Vezetőség, kedves Tagok!

A rádió műsorában hallottam arról, hogy ma van az 50 éve elhunyt Horváth Boldizsárra emlékező verseny. Nem vagyok szakmabeli így én ma a kiváló ortopédorvosra emlékezek.
1961-ben műtötte a csípőmet a János Kórházban olyan sikerrel, hogy az még ma is jól működik. 

Üdvözlettel

Koós Károlyné

Eredmények és fotók a regatta online hirdetőtábláján.