fbpx

20-án 3 futammal folytatódtak a küzdelmek az Ifi Olimpián

b (3) „Ezen a napon is a számunkra olyan kedves „B” pályán vitorláztak a fiatalok. Az első napi nem túl sikeres eredményeket feledtették ezen a napon. Az első két futamban 3-5 csomó közötti forgolódó szélben zajlottak a futamok. Mári magára talált a mai napon és ebben a két futamban parádésan vitorlázva két 6. helyet szerzett. Jonatán szenvedve teljesített egy 8. és egy 11. helyet.

A harmadik futamra 200 méterrel arrébb költözött a rendezőség. Ezt a szél változása indokolta. Az ÉK-i szél ekkor már É-ról fújt. Egy kicsit erősebb is lett, 5-7 csomó. A változtatás miatt sokkal kiszámíthatóbb helyre került a pálya. Ez mindkét versenyzőnknek jobban feküdt. Jonatán az első hátszélben vette át a vezetést és onnan nem is engedte ki a kezéből. Nagyon magabiztos győzelmet aratott. Mári is remekül kezdett. 5-7. helyen vitorlázott, mikor a hátszélben a kapu előtt megkapta a második büntetését. Ez nem jött jókor.
Feljövőben van mindkét versenyzőnk, és belátható távolságba került a dobogós helyezés is. A szél miatt nagyon kiszámíthatatlan az eredmény. Főleg a fiúknál kiélezett a verseny. A lányoknál a két első meglépett egy kicsit, de ezen a tavon bármi megtörténhet.
A rendezőség a tartaléknapot is felhasználta, de semmi szél nem volt így nem változott az eredmény.”

 

-Csomesz-