fbpx

2015: ORC EURÓPA-BAJNOKSÁG BALATONFÜREDEN

BYC_color_ logo2009kicsi_1Az ORC előnyszámrendszer világ és kontinensbajnokságait hagyományosan tengeren rendezik meg.

Ezért is rendkívül nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy az Offshore Racing Council  múlt héten tartott  közgyűlése egyhangúan elismerte a Balatonfüredi Yacht Club szakmai hátterét, és referenciáit, így 2015. május 19-24. között a Balaton adhat otthont az ORC Sportboat Európa-bajnokságnak.

Ezen a versenyen olyan 6-9 méter hosszúságú, 2000 kg-nál könnyebb vitorlások vehetnek részt, melyek további részletszabályozásnak is megfelelnek.

A hazai mezőnyből sok egység tekinthető potenciális résztvevőnek, döntő többségüknek ilyen magas szintű versenyen történő megmérettetésre más lehetőség nem is áll rendelkezésre, így remélhetően minél többen ki fogják használni ezt az egyedülálló alkalmat.

Az érdeklődők a részvétel feltételeiről a verseny hamarosan megnyíló honlapján, a Vitorlázás Magazin 2014. decemberi számában megjelenő cikkben, valamint személyes szakmai konzultációk formájában nyerhetnek további információkat, emellett a lehetséges résztvevők többségét szeretnénk személyesen is megkeresni.