fbpx

Vitorlázás a Múzeumok Éjszakáján

Van már programod szombat estére? ———-> Vitorlázás a Múzeumok Éjszakáján

Idén, 2016. június 25-én, immár 13. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája c. országos múzeumi program, melynek egyik helyszíne a balatoni vitorlázás történetét bemutató balatonfüredi Vitorlázeum lesz.

2016-ban a Múzeumok Éjszakájának tematikája a „Hősök, felfedezők, újítók” címet kapta, melynek keretén belül a vitorlástörténeti interaktív kiállítótér 18:00 – 20:00 óra között „Matrózképző” programot tart. E program során többek között bárki elsajátíthatja egy valódi vitorlázó fogásait, a kötélcsomózás rejtelmeit, és kipróbálhatja milyen a viharos Balatonon hajózni. 20:00 órától a jövőre 150 éves Balatonfüredi Yacht Club történetéről és mindennapjairól Böröcz István ügyvezető igazgatóval beszélget Miklós Tamás, a Balatonfüredi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője.
A Vitorlázeumban 16:00 és 20:00 óra között folyamatos foglalkozások és tárlatvezetések zajlanak majd a vitorlázás jegyében.

A városban több helyszínen, a Vitorlázeum mellett a Vaszary Galériában, Kisfaludy Galériában, a Városi Múzeumban és a Jókai Mór Emlékházban is várják az éjszakai Múzeumlátogatókat.

Bővebb információ a csatolt plakáton és a furedkult.hu oldalon található.

muzeum ej