fbpx

2020 – BYC – a klubfegyelem jelentősége napjainkban

Az elmúlt hetek történései meghatározóak mindnyájunk számára, nagyon megváltozott életünk. Idén sajnos sok minden másképpen lesz, mint korábban volt.

A COVID-19 járvány miatt bevezetett kijárási és kikötőhasználati korlátozások a vitorlázó életünket is jelentősen bekorlátozzák.

Telephelyünk változatlanul (de zártabban) működik, a hajók vízre tétele halad, edzőink a versenyzőinkkel e-mailen egyeztetett erőnléti edzésprogramok alapján dolgoznak, VSB kidolgozta az idei edzésprogramokat és kapcsolódó díjakat, Elnökségünk múlt héten sikeresen megtartotta története első online ülését.

Úgy tűnik, eddig az akadályokat jól vettük, ez a fegyelmezett hozzáállás tagjaink, munkavállalóink és vezetőink részéről továbbra is kiemelt fontosságú lesz.

Az Ügyvezetés és Elnökség folyamatosan meghozza azokat a döntéseket, amelyek alapján a BYC működése még ezekben a kiszámíthatatlan időkben is kiszámíthatónak és stabilan fenntarthatónak látszik.
Minden munkatársunk és tisztségviselőnk fegyelmezetten végzi munkáját az új feltételek mellett is, ugyanezt várjuk el tagjainktól is.

Kérem, idén minden tagunk és versenyzőnk határidőben teljesítse vállalt kötelezettségeit (pl. díjfizetések) és amennyiben van rá lehetősége, támogassa azokon túlmenően is a BYC utánpótlás nevelési és versenysport tevékenységét! Ennek pénzügyi lehetőségei változatlanok (pl. 1 % SZJA felajánlás az „Alapítvány a balatonfüredi ifjúsági és vitorlás versenyzés támogatására” számára).

A klubfegyelem betartása meghatározó erővel fog bírni idei működésünk kiszámítható és sikeres fenntartása érdekében.

153 éves történetünk nem első akadályát éljük most meg és biztos vagyok abban, hogy megerősödve fogunk ezen az időszakon is túljutni.
Ehhez tagjainknak minden tőlük elvárhatót meg kell tennie a BYC működésének segítése érdekében.

Idén nem tudunk olyan türelmesek maradni pénzügyi kérdésekben, mint az a korábbi években többször előfordult. Előre egyeztetett részletfizetésre természetesen van mindig lehetőség, de ezzel kapcsolatban az érintett tagjainknak kell jelentkeznie és nem fordítva.

Kérem, helyezzétek most legelőre a BYC – klubfegyelmet döntéseitek során és segítségetek a kiszámítható működésünket ebben a kiszámíthatatlan környezetben, mert ez az egyetlen biztonságos útja a jelenlegi „viharos” feltételek közötti biztonságos haladásnak.

Pontosan így van ez a hajón is viharos időkben.

Jó egészséget és (hamarosan) jó szelet!

Gerendy Zoltán
a BYC elnöke