fbpx

23 indulóval rajtolt a Tolnay

Az esős és borongós idő sem volt akadálya a remek versenyzésnek. A terveknek megfelelően szombaton délelőtt tíz órakor elrajtolt Tolnay Kálmán Emlékverseny a BYC-ben

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Balatonfüredi Yacht Club hagyományos túraversenyét, a Tolnay Kálmán László Emlékversenyt 2019. május 4-én, szombaton. A verseny a BYC örökös tagja, a kétszeres olimpikon Tolnay Kálmán László előtt tiszteleg, aki 1965-ben a Balaton Kékszalagját is elnyerte.

Az idei évben a regatta névadó szponzora a BMW Leier Autó volt, akiknek köszönhetően értékes fődíjat vihettek haza a kategóriagyőztes csapatok.

A BYC szezonnyitó túraversenye a Yardstick Trophy Kupasorozat első állomása, amely idén is nyitott volt a versenyengedéllyel még nem rendelkező szabadidős vitorlázók előtt. A regatta lehetővé teszi, hogy a vitorlázással csak most ismerkedők bekerüljenek a vitorlás társadalom vérkeringésébe, és megismerkedjenek a vitorlás életforma előnyeivel és szépségeivel. A szabadidő vitorlázók tapasztalatokat gyűjthetnek a rutinos vitorlázóktól, megtanulják és begyakorolják a sport sajátosságait és egyéb biztonsági szabályait. A tapasztalt vitorlázók számára pedig kiváló felkészülési lehetőséget biztosított többek között a május 11-i Balatoni évadnyitóra.

A regatta útvonala a hagyományoknak megfelelően: Balatonfüred – Paloznak – Siófok – Balatonfüred – Tihany – Balatonfüred táv volt, amelyet minden hajónak sikerült szintidőn belül teljesíteni. Kellemes 7-9 csomós keleti-északkeleti szélben indult a verseny.

A 23 induló között egy többtestű volt, aki a jó szélviszonyok között hamar teljesítette a pályát. A többi versenyző is jól haladt a borús esős idő ellenére, de töretlen lelkesedéssel. Az eső kora délután elállt, a szél viszont szerencsére továbbra is kitartott, és így rövidítés nélkül a teljes pályát tudta mindenki teljesíteni. Délután fél háromra már mindenki befutott.

A BMW Leier Tolnay Kálmán Emlékverseny kifejezetten családbarát rendezvénynek bizonyult. Amíg a csapatok a vízen küzdöttek, addig a parton programok várták a gyerekeket és a szurkoló hozzátartozókat: szurkolói ajándékok készítése, mini autók versenypályája, játéksarok várta a gyerekeket, a felnőttek pedig tesztvezetésre vihették a BMW szinte a teljes modell palettáját.

A verseny abszolút győztese a New Black Jack nevű katamarán lett, a BYC színeiben. A csapat 1 óra 16 perc alatt teljesítette a távot. Második helyen a Ganz Danubius (Kiwi Drop SE) csapata futott be, a dobogó harmadik fokára a Diabolo csapata (Bora VTE) állhatott fel.

Yardstick II. csoportban az első helyet szintén BYC-es egység, a KISTUTTI hozta el. A csapat tagjai: Aradi Nándor Aradi Nándor Bence, Dobos Attila, Dobos Attila Gábor.

A győztes New Black Jack

A BYC-nek nem csak mindennapi működésében, de rendezvényei szervezésében is fontos szempont a környezetvédelem. Ebben a törekvésükben ez alkalommal a Nők a Balatonért Egyesület nyújtott segítséget, akik izgalmas játékokkal és kiadványokkal készültek a versenyre a környezettudatosság témakörében.

Osztályonkénti és abszolút eredmények a regatta hivatalos oldalán

Teljes fotóalbum itt

Köszönjük mindenkinek a részvételt!