fbpx

Soling világbajnok lett a Litkey Farkas – Vezér Károly – Weinhardt Csaba egység

_original (1) A Balatonalmádiban 2013. szeptember 18-25. között megrendezett SOLING Világbajnokság hivatalos sajtóközleménye és eredményei. Magyarország adott otthont a Soling hajóosztály legkiemelkedőbb versenyének a 2013-as Audi-RamadaSoling Világbajnokságnak és nyílt Országos Bajnokságnak, mely 2013. szeptember 18-25. között került megrendezésre. A helyszínre 4 kontinens, 14 ország, 93 versenyzője érkezett szeptember közepén, hogy megküzdjenek a sikerekért.

A 11-szeres Kékszalag győztes Litkey Farkas kormányozta hajó Vezér Károllyal és Weinhardt Csabával a fedélzeten 8 változó szeles futamban, erős küzdelemmel nyerte meg a 2013-as Soling Világbajnokságot. Második a kanadai Peter Hall, harmadik helyen pedig a brazil Nelson Ilha csapata végzett.

7021

„Szeretnénk megköszönni, Wossala Györgynek, hogy meghívott erre a versenyre és ezzel életem legnagyobb élményéhez segített. Külön szeretném megköszönni Vezér Károlynak, hogy egy olyan gyors hajót tett alám, amivel igazán könnyű volt ebben az erős mezőnyben versenyezni. És persze Weinhardt Csabának is, azt a hihetetlen győzni akarást, ami mindhármunk közül a legnagyobb volt. Az ő számára csak az első hely elfogadható.” Nyilatkozta Litkey Farkas Soling Világbajnok.

 Soling Világbajnokság végeredmény

Soling Magyar Bajnokság végeredmény 

7110

Forrás:

Navy Solution

Gratulálunk!