fbpx

29er csapatunk Spari versenyen járt

„Elérkezett az a verseny, amit már nagyon régóta vártunk, végre felmerhettük újra a haladásunkat a 29-er osztályban. A különbség Csopakhoz képest az volt, hogy most két egységgel és két új állapotú hajóval állhatunk a rajtvonalhoz.

A meteo nem sok szelet jelzett előre, és ez maradéktalanul be is jött, aminek én most már bevallhatom örültem, mert a 15 csomó feletti szél tartomány még tartogat kihívásokat. A verseny 3 napra és 15 futamra lett kiírva nekünk, a nemzetközi szokásoknak megfelelően.

Rögtön az első futam kellemes meglepetéssel kezdődött, Hajni és Markó egy 3. hellyel nyitott és Boti és Karesz is teljesítette a kitűzött célt. Innentől kezdve elégedett lehettem, mert a tervet teljesítették teher lejött róluk és vitorlázhattak szabadon. Persze egy futam lehet véletlen, de a gyerekek ezt megcáfolták és fokozatosan javulva egyre közelebb kerültek az ellenfelekhez.

Az első 5 futam után elégedetten tekintettem az eredmény listára. A következő napra már merészebb gondolataim is támadtak,  futam győzelem is elérhető közelségbe került. Hajniék egy gyengébb futam után a következő 3 futamban 1-3 között értek be, az utolsó futamot pedig megnyerték. Azt nem tudom, hogy ennek ki őrült jobban ők vagy én, de lényeg az, hogy már ez a teher is lekerült róluk. Erre a napra kiderült, hogy Boti és Karesz lassan megérti az alap taktika lényeget és krejcszakaszban többször értek fel 1-3 helyen a bójához, de sajnos a bő szelekben eladták ezeket a pozíciókat.

Az utolsó napra úgy fordultunk, hogy kis szerencsével a dobogón a 2. hely is elérhető volt számunkra. Egy jó kezdő futam után sajnos két elrontott rajt miatt nehéz pozíciókból kellett megkezdeni a felzárkózást, ráadásul az eddigiekhez képest hullámosabb vízen kellett vitorlázni, ami nem tolerálja a hajó kezelési hibákat. Hajni és Markó ezen a napon bar nem mertek vitorlázni, inkább csak másolták az ellenfeleket. Boti és Karesz ott folytattak ahol előző napon abbahagyták, náluk viszont látszottak a gondolatok, mertek próbálkozni

A végeredmény Hajni és Markó pont azonossággal 4., Boti és Karesz a 6. helyen végeztek. A verseny ismét egy jó teszt volt arra, hogy felmerhessük azt, hogy hol tartunk. Én bizakodva tekintek a jövő elé, mert ha a verseny előtt valaki azt mondja, futamot nyerünk, és harcban leszünk a dobogóért, vagy lesz, olyan futam ahol első kettőnek vesszük a bóját, akkor azt mondom, neki nagyon pozitív a hozzá állasa.

Hozzá kell tennem, hogy végig az a szélerő fújt, ami nekünk kedvező volt, de erről mi igazán nem tehetünk.

Gratulálok a gyerekeknek, a mutatott vitorlázáshoz és köszönjük mindazoknak, akik lehetővé tettek, hogy megfelelő színvonalú hajókkal állhassunk rajthoz.”

Bigi

„ Nem a díj maga, hanem a folyamat, ahogyan a díjhoz elérünk, hozhat békét és örömöt nekünk.”

Scott Jurek