fbpx

29er Spari Kupa – Dani beszámolója

A 29er csapat számára az április 23-24 között rendezett Spari Kupa volt az idei szezon első versenye. A szombati napon 4-8 csomós, nyugati szélben 2 futamot tudott vitorlázni a mezőny. Vasárnap a 9 órára jósolt délnyugati érkezett meg, eleinte 10-15 csomóval, majd a vízre szálláskor már 18-20 csomó fújt. Végül 20-25 csomósra erősödött a szél, 19 hajós mezőnyt ez erősen megtizedelte, az utolsó futamra már csak 10 hajó maradt kint a vízen. Aznap 3 nagy szeles futamot tudott vitorlázni a mezőny.

Tóth Virág-Kókai Laura páros a jó sebessége ellenére az első napon nem találta a helyét a mezőnyben, így szombaton a 13. helyen álltak. Vasárnap a végül 10 hajósra zsugorodó mezőnyben szépen helyt álltak, és a 11. helyig jöttek fel összetettben.

Kovács Áron-Kiss Bulcsú kettős az első napon szépen vitorlázott, annak ellenére, hogy ez volt az első versenyük együtt, egyenletesen tartották a pozíciójukat több futamon keresztül, biztonsági rajtok után jó sávokon vitorláztak. A vasárnapi erős szélben 1 futamot tudtak teljesíteni, amelyen a borulások ellenére szépen végigküzdötték magukat.

A verseny alapján látszik, hogy a csapatnak rengeteg tapasztalatot kell még gyűjtenie közép és erős szélviszonyok között.

EREDMÉNYEK