fbpx

3 futamot sikerült lebonyolítani a Laser Európa Kupa második napján

DSC_2957_0.previewA tegnapi szélcsend és emiatt futam nélküli nap után bíztatóan indult a reggel. 9 órakor kihajózott a teljes mezőny a szomorkás időben.

Az első és harmadik futam gyenge, kb. 6 csomós szélben zajlott, míg a második futamnál kicsit kifújtabb 8 csomó körüli szél volt. Az első rajtnál kicsit talán idegesek voltak a versenyzők, mindhárom hajóosztályban általános visszahívás után csak másodszorra rajtolt el a mezőny.  Sajnos néhány versenyző korai rajtosként OCS-sel indított.   A második rajt simábban, visszahívások nélkül zajlott, a harmadik futamnál a Standard és Radiál tiszta rajttal, míg a 4.7-es mezőny általános visszahívás után I lobogós rajttal indult. 2 óra utánra legyengülő szélben futottak be a célvonalra a versenyzők, és 3 órára a teljes mezőny már partra is ért.

Az első három futam alapján a Standard mezőny első három helyezettje Bakóczy Robi, Fazakas György és Kaiser Kristóf.  Radialban Hegedűs Fanni, Milivoj Dukic (MNE), és Bathó Péter, míg Laser 4.7-ben Vadnai Benji, Huszka Matyi és Andrej Hinic (CRO) álnak az élen.  A nap végeztével pasta-party várta a versenyzőket. és közben Mag Andi képeit figyelhették a kivetítőn.  Holnap, az utolsó napon az eredeti 2 helyett ,3 futamot tervez lebonyolítani a rendezőség.  Az első rajt 10 óra helyett 9.30-kor lesz majd.

Hajrá magyarok!!!

BYC

Eredmény 3 futam után.