fbpx

38 ÉVE A KÉKSZALAG ELŐTTI UTOLSÓ MEGMÉRETTETÉS – július 10-én Horváth Boldizsár Emlékverseny

NEM csak MVSZ versenyengedéllyel és sportorvosi engedéllyel rendelkező vitorlázók számára

A Balatonfüredi Yacht Club hagyományos túraversenye a Horváth Boldizsár Emlékverseny, – ahol még egy utolsó versenyzési lehetőséget nyújtunk a tó kerülő előtt. Az egy napos túraverseny egyben a Yardstick Trophy 3. megállója, amely főcélja, hogy a szabadidősportot fejlessze a magyar vitorlázásban. A túra verseny útvonala Balatonfüred-Paloznak-Tihany-Hajógyári-öböl-Balatonfüred. A túra limitideje 2022. július 10. 16:00.

A regatta nevezési ajándékait a 18 év feletti versenyzőknek a Lázár Pince biztosítja a résztvevők számára a 18 év alatti versenyzőknek pedig a Balatonfüredi Yacht Club. Az értékes pódium ajándékokat a Galco, a Tigris Reggeliző és Étterem, a Fehérvári Optika és a BMW Leier Autó ajánlotta fel.

Az idei évben a Galco Hajókötél Road Show egyik megállója a Horváth Boldizsár Emlékverseny, ahová bemutatóautójukkal érkeznek, ahol minden kötéltípust felvonultatnak majd és vásárlásra is lesz lehetőség. A gyermekeket is szeretettel várják, nekik kis meglepetéssel készülnek!

Az előnevezés 2022. július 4-én 23:59-ig lehetséges a VIHAR rendszerben vagy a szervező egyesület űrlapján. Helyszíni nevezésre és regisztrációra a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő helyszíni versenyirodán lesz lehetőség 2022. július 9-én 18:00-21:00 és 2022. július 10-én 7:30-8:00 között. A regattára nem csak az MVSZ versenyengedéllyel és sportorvosi engedéllyel rendelkező versenyzők számára vitorlázható, hanem minden SZABADIDŐS és TÚRAVITORLÁZÓ nevezhet.

A verseny utáni díjkiosztó a Balatonfüredi Yacht Club kikötőjében a fél tető alatt kerül megrendezésre, majd a díjkiosztó után a Lázár Pince boraival borkostolóval látjuk szeretettel versenyzőinket.

Az online hirdetőtábla a regatta hivatalos oldalán található.

Folyamatosan frissülő információk a Facebook eseményben.

„Horváth Boldizsár ortopédsebész – 1934-1962 között osztályvezető főorvosként. – a budapesti Szent János Kórházban végzett gyógyító tevékenysége alapján vált nemzetközi hírűvé is. Vitorlázóként 1933-1942 között a füredi Yachtépítő üzemben három különböző klasszikus fahajót építtetett magának, melyeket Hankóczy (Benacsek) Jenő tervezett. Sorrendben az ADDIÓ III. nevű 40-es scherennel több magyar bajnokságot, 1959-ben pedig abszolút első helyezést ért el az un. Kékszalag vitorlásversenyen. Ezzel a vitorlással haláláig versenyzett.

Füredi História (2015/1): IL COMMODORE

1970 március 14.-én is Füredre igyekezett autójával, amikor is Csopaknál az útról letérve, egy „elalvásos” közúti baleset sérülésének következtében a helyszínen elhunyt.

Kívánságára, „ahonnan mindig láthatja a Balatont” Örvényesen lett eltemetve, sírja ma is ott található, melyet a kezdeti időkben a vitorlázók mindig megkoszorúztak a verseny előtti napon. Tiszteletére klubjának, a KMYC jogutódjának (ma a BYC) kezdeményezésére közel 40 éve minden évben megrendezésre kerül a vitorlázók dr. Horváth Boldizsár Emlékversenye.”

Szöveg: Szelle Zoltán – Füredi História (2015/1): IL COMMODORE