fbpx

420 és 29er beszámoló a Rooster BYC Kupáról

A bajnokság mindig lezár egy évet és elkezdődik a felkészülés a következő szezonra. A BYC kupa az egyik csapatnak (420) amolyan szezonzáró verseny volt, a másik osztálynak (29er) pedig válogató verseny.

Mindkét osztályban érdekeltek voltunk 420-ban Soma és Bozsi, Örs és Lili vetette bele magát a küzdelembe. A 29er csapatunkat pedig Hajni és Márkó, Boti és Karesz alkották.

Az időjárási körülmények nem voltak éppen ideálisak a vitorlázáshoz, de amit ki lehetett ebből a helyzetből a szerintem kihozta a rendezőség. Én azt vallom, hogy inkább legyen kevés, de korrekt futam, mint erőltessük a rosszat. Gyenge szélben, viszonylag rövid pályán versenyezhetünk ahol hatványozottan számít a rajt és a rajtból kivezető szakasz. A 420 egységeink ezt jól megoldották és azt gondolom, hogy a mezőnyben nagyjából a helyük környékén végeztek.

29er-ben hiába volt válogató, nálam felkészülési versenyként szolgálta a céljainkat. Sajnos most nem valósult meg az, hogy jól vagy legalább közepes rajt után a mezőnnyel vitorlázva, a jó hajósebességet kihasználva versenyezzünk. Az szélinformációk begyűjtése a futam előtt megtörtént, azonban a folyamatos visszaellenőrzés és a változások észlelése nem volt megfelelő.

A versenyt kielemeztük, és tudjuk, hogy nagyon sok dolog van, amiben fejlődnünk kell, és fejlődni is fogunk!

„Attól a versenytárstól kell félned, amelyik egyáltalán nem foglalkozik veled. Csinálja a dolgát, méghozzá egyre jobban és jobban.”

Henry Ford üzletember

Végeredmények és további fotók ITT.

Bigi

Gratulálunk a 420 és 29er egységeknek az elért eredményekhez!