fbpx

470-es bajnok a Győrffy (THE) – Serke páros

470420A 2012. augusztus 26-31. között a THE-ben megrendezésre kerülő 470 és 420 Junior Bajnokságon vitorlázóink remek eredményeket értek el.

A 470-eseknél a bajnoki címet a Győrffy Bálint (THE) – Serke Áron (BYC) szerezte meg, míg a második helyen a Gyapjas Balázs – Kovács Máté egység végzett. A lányoknál második helyet szerzett Weinber Zsófia – Böröcz Berta, ami az összetett 8. helyét is jelentette egyben.

Varga Zsófia – Róka Bianka 420-as páros az összetett 11., míg a női mezőny 4. helyén; Varró Gábor – Kiska László összetett 14. helyen végzett.

Gratulálunk!
Részlet az MVSZ beszámolójából:

Az öt napja kezdődött bajnokságon az utolsó nap reggelén különösen a 470-eseknél volt ritka szoros az állás az összetett versenyben. Az első hat hajót mindössze 3 pont választotta el egymástól!!! Ennek megfelelően az utolsó pillanatig nyílt is maradt a vetélkedés.

Győrfy Bálint és Serke Áron idegei voltak kötélből a győzelemre esélyes hat párosból. 420-asban is csak egy pont választotta el az aranyéremért küzdő két egységet az első négy nap küzdelmei, nyolc futam után. Ebben az osztályban a mai nap Péch Lórié és Weidiger Györgyé volt, ám három futamgyőzelmükkel sem tudták megnehezíteni Neszmélyi Márk és Baticz Belián dolgát. Ők amúgy is inkább legveszélyesebb ellenfelükre, a végül ezüstérmes Bihary-Bihary kettősre figyeltek, akiket minden mai futamban meg is előztek egy-egy hellyel.

Részletek, eredmények, fotók ITT http://web.hunsail.hu/Versenyek/5_up_bajnoksag_1/hirek.html

Forrás: Hunsail