fbpx

8. hely az ISAF VB-n – szép volt Benji

995105_338959806235565_370944355_n A ciprusi Limassolban rendezett ISAF Youth Worlds, vagyis ifjúsági világbajnokságon Vadnai Benjamin az 56 nemzet legjobb ifjusági laseresét felvonultató mezőnyben a 8. helyen végzett.

A mai utolsó futam előtti számolgatások azt mutatták, hogy jó szerepléssel, és amennyiben az ellenfelek eredményei is megfelelően alakulnak, akár a 4. helyig is előre léphetett volna. Nos, Benjinek nem sikerült jól a futamja, de vigasztalhatja a tudat, hogy még futamgyőzelemmel sem jutott volna összetettben a hetedik helynél előbbre. Ugyanis a közvetlenül előtte lévők, illetve a hozzá képest 2 pont hátránnyal álló címvédő ausztrál Spearman is nagyon jól teljesítettek.

Az utolsó futamban a közvetlen ellenfelei végeztek az első három helyen. Ez azt jelenti, hogy a kiesőket is számolva Vadnai még akkor is legfeljebb hetedik lett volna, ha megnyeri az utolsó futamot.Az utolsó futamban a hírek szerint nem sikerült jól a rajtja. Hiába küzdött, hogy előre jusson, a bírák megfütyülték, így büntetőforgást is végre kellett hajtania. Mivel másodszor is büntették, ki kellett állnia.

Az eredménye ebben a futamban DNF. Mindenestre nagyszerűen szerepelt.

Tavaly ősszel Laser 4.7-es világbajnoki aranya után ült a nagyobb vitorlájú Laser Radialba, amellyel máris a világ élvonalába tartozik annak ellenére is, hogy erős szélben még hátrányban van jelenleg kisebb testsúlya miatt.

A 420-as fiúk között Bihary Gergely és Bihary Dániel kettősünk az utolsó futamban jól vitorlázva a 13. helyen ért célba. Ezzel korábbi összetett helyezésük nem változott. 20. helyen végeztek a 31 hajós világbajnoki mezőnyben.

A verseny honlapja: http://www.isafyouthworlds.com/home.php

Eredmény: Laser radial fiúk: http://www.isafyouthworlds.com/editions/2013/results-radial-boys.php

Eredmény: 420 fiúk: http://www.isafyouthworlds.com/editions/2013/results-420-boys.php

 Gratulálunk a szép eredményekhez!