fbpx

4 versenynap, 3 hajóosztály, 9 futam a Magyar Bajnokságon

A Magyar Bajnokságot röviden Sipos Péter versenyvezető foglalta össze:

A 8 mOD, J/24 és Sudár Regatta Országos Bajnokságon vagyunk, még augusztust írunk. Az első versenynapon megint sikerült az első rajtot 10.00-kor ellőni. Láttuk, hogy ez nem lesz járható út a megváltozott időjárási viszonyok között, így aztán rendeztünk egy harcos meg egy kevésbé erős futamot. Ilyenkor átgondoljuk a következő napot és ha van keleti, akkor reggel irány a víz!

Pénteken a gyenge szél miatt csak egy futamot tudtunk rendezni, azt is a reggeli órákban.

Szombat reggel újra felkeredkedtünk és kimentünk a mezőnnyel a vízre. Meg is érkezett a szél, de alighogy befejeződött a bajnokság 4. futama, kisimult a tó. Gondoltuk, még várunk, ebédelünk, pihengetünk, majd bízva a szebb jövőben, meglátjuk, mit hoz a délután. Vártunk, nem adtuk fel. És bejött! A délutánba még három futam belefért gyors egymásutánban.

Vasárnap reggel ismét délután még két futamot tartottunk. Az idő lejárta miatt ennyire futotta.

Összesen 9 futam; 2 futam lelkes, a többi kevésbé lelkes szélben. Versenyzői visszajelzések alapján ez rendben volt és ez a legfontosabb egy versenyvezető számára.

BYC-es eredmények:
8MOD osztály:
Viper American Crew
1. hely (kormányos: Oroszlán Péter; legénység: Varga Zsolt, Boér Máté András, Lillik Ákos és Vincze Gábor)

J/24 osztály:
El Nino 2. hely (kormányos: Rauschenberger Miklós; legénység: Varjas Sándor Endre, Pécsváradi Ákos, Richter Tamás és Péter Tamás)

Django 5. hely (kormányos: Hercsel Erik; legénység: Dávid Júlia, Dávid Dániel, Horváth Márton Ferenc és Pálinkás Mátyás)

Ujjé 11. hely (kormányos: Németh Márton; legénység: Németh Boldizsár, Korbuly Sarolta, Kis-Kapin Károly és Zámbó Örs)

A többi eredményt ITT nézhetitek meg.

Fotó: Szántó Áron/BYC