fbpx

A 4. Vitorlás Hétvége

A gyalogtúrához kiváló időnk volt a BYC 4. Vitorlás Hétvége programján, amelyet szombaton, február 17-én tartottunk meg az utánpótlás korú versenyzők részére. 23 fő gyűlt össze a délelőtti programra, amely túra most a Koloska-völgy – Jókai kilátó – Lóczy-barlang útvonalat követte.

A téli erdőben még fehér havas utakon indultunk, de a hó nagy része sajnos a túra végére már elolvadt, és helyette csak a dagonya és a sár maradt. Ennek ellenére így is láthattuk és élvezhettük már a tavasz közeledtének jeleit, a hóvirágot, a zöldellő hajtásokat és a madarak énekét.

A délelőtti túrát a Vitorlás étteremben elfogyasztott finom ebéd, majd a délutáni elmélet követte. Ez most a vitorlázás taktikai „aranyszabályairól” szólt, amelyet Giba adott elő PPT prezentáció formájában és a résztvevők aktív bevonásával. A jelenlevők írásban is kézhez kapták az előadás anyagát, amely hasznosságát a tavaszi vízi edzések alkalmával már a gyakorlatban is kipróbálhatják és tudatosíthatják.

A gyerekekhez szóló elméletet a szülők részére készült tájékoztató váltott, Vadnai Péter jóvoltából. Péter a BYC Elnökség határozata értelmében elfogadott 2018. évi tervekről, és a versenyzői csapatokban folyó felkészülési programok részleteiről, a várható versenyzői szerződések megkötésének anyagi feltételeiről beszélt. Több kérdés merült fel az újonnan alakuló Optimist C csapat költségeit, és az éves hajó kölcsönzés lehetőségeit illetően, amelyekre az érdekelteknek utólag adjuk meg a válaszokat.

A következő Vitorlás Hétvégét március 24-re tervezzük, amikor remélhetőleg már a vízi munka is megkezdődhet, és az elméleti témákat követően több aktuális kérdésről is egyeztethetünk a szülőkkel és a csapatok edzőivel.

Giba és Bigi

Az 5. VHV-n a Füred Televízió is meglátogatott minket. A nálunk készített kisfilmet megnézheted IDE kattintva.

Korábbi VHV beszámolók:

Január

December

November