fbpx

A Balatonfüredi Yacht Club közleménye

2023. június 7-én derült ki az MVSZ Operatív szervezete számára, hogy a magyar olimpiai esélyes vitorlázók: Érdi Mária és klubunk versenyzője, Vadnai Jonatán az MVSZ Operatív szervezetének adminisztratív mulasztása miatt nem került nevezésre az előolimpiai versenyen.

A Balatonfüredi Yacht Club több, mint tíz éve támogatja a Vadnai fivérek kiemelkedő szintű munkáját és töretlen elkötelezettségét, amellyel eredménycéljaikért dolgoznak. Számunkra a klub egyik fő prioritása, hogy az ilyen szintű, minden sportoló számára követendő hozzáállást, folyamatosan, minden adminisztratív és pénzügyi lehetőségünkkel szolgáljuk.

A fő nemzetközi versenyek esetében az MVSZ joga és kötelessége a válogatott tagjainak meghatározása, támogatási struktúrájának kialakítása és a legnagyobb versenyek esetén a nevezési adminisztráció kezelése. Az összetett feladat egy elemében – sajnálatos módon – most egy nehezen vagy nem korrigálható hiba csúszott.

A klub jelen helyzetben nem tehet mást, minthogy támogatja versenyzőjét, Vadnai Jonatánt motivációjának fenntartásában, eddigi sikereinek folytatásában, együttműködik a Magyar Vitorlás Szövetséggel az utolsó lehetséges pillanatig a hiba orvoslásában, közvetlen javaslattal él az MVSZ felé a folyamatok javítása érdekében, hogy az eddig és reméljük ezután is példa nélkül álló hiba ne ismétlődhessen meg.

A közösség kiemelkedő tagjainak elismerése, a mindannyiunk számára példamutató sportolói életutak folyamatos pozitív visszaigazolása a vitorlás közösség legnagyobb összetartó ereje. Ezért arra hívunk fel minden vitorlázót, hogy Márit és Jonit szóval és tettel továbbra is támogassa és elismeréséről biztosítsa.

Mi továbbra is mindennapi tetteinkkel, és összes lehetőségünkkel dolgozunk értük, szurkolunk nekik és mindent megteszünk eredményes munkájukért.

a Balatonfüredi Yacht Club vezetősége

Vadnai Jonatán 2023. július 1-jén kikerült közleménye:

Mostanra biztosnak tűnik, hogy elúszott az előolimpia számunkra az MVSZ nevezési hibájából adódóan. A felkészülésben okozott kár súlyos, de ezt a médiában megjelenteken kívül nem szeretném már tovább részletezni, inkább haladnék előre.

Szeretném megköszönni nektek a mérhetetlen jóindulatot és támogató üzenetet, ami mind motivál és erőt ad ebben a helyzetben.

A nevezés elrontása egy dolog, a kijavításért tett erőfeszítés hiánya azonban részemről megbocsáthatatlan. A saját, és a következő generációk érdekében bízom benne, hogy az ügy kivizsgálása után meg fognak jönni azok a lépések, amik ellehetetlenítik bármilyen hasonló eset előfordulását.

Azonban ez már nem az én dolgom. Ez a Magyar Vitorlás Szövetség feladata a klubommal és menedzseremmel együttműködve.

Sportolóként az én feladatom a helyzethez igazodni és a legtöbbet kihozni abból, hogy a legjobb formámat tudjam hozni a közeljövőben. Hiszen a Föld forog tovább és közeledik a kvalifikációs világbajnokság. Így most Marseille és az előolimpia helyett holnap Hágába utazom, az augusztusi világbajnokság helyszínére, hogy minél több tapasztalatot tudjak még gyűjteni az ottani körülményekről.

Azaz energiámat inkább a vb-re való felkészülésre összpontosítom, hiszen oda be vagyok nevezve.