fbpx

A BYC-es Laser csapat Luganoban

jka_lec_2010_04_00091A Hyeres-i Laser Európa Kupa után lasereseink Svájc déli csücskében vertek tábort a Luganó-i tó partján. Csomai József edző jóvoltából napi beszámolóval szolgálunk a történtekről.

 

 

Első nap.

13 órára kiírt első rajt nagyon távolinak tűnt a meleg, de párás időben. Az előre jelzett gyenge déli szél csak délután 3 óra körül érkezett meg, amire a rendezőség le is csapott. 4 órakor rajtolt az első futam 4-7 csomós déli szélben.

A magas hegyek alatt felszívódó szél nem könnyítette meg a versenyzők dolgát. Nagy váltások nem voltak a szélben, de nagyon figyelmesen kellett vitorlázni. Meghatározó volt a jó rajt, mert utána hosszú balcsapás következett a sziklák felé. Az itt megszerzett pozíció döntöen befolyásolta a futam végkimenetelét.

Sajnos két jó futamot senkinek nem sikerült teljesíteni ezen a napon.

Standard: Gergő        33,15        (24/42)

Radial:      Ádám        60,dns       (69/75)

Kristóf       61,49        (59/75)

4.7:          Benji         dsq,10       (35/50)

Matyi        19,4          (4/50)

Levente     10,dns       (36/50)

 

Második nap.

A második napon sem volt sokkal jobb a helyzetünk mint az elsőn. Leérkezve a kikötőbe fantasztikus feszített víztükör fogadott bennünket.

Ennek ellenére egy kicsivel korábban érkezett meg a termik szél. Az első  futamban még nem volt igazán kifújt. 2 és 8 csomó között változott az erőssége. Nagy kihagyásokban könnyen elveszett az ember.

A nehézségek ellenére 4.7-es csapatunk remekül szerepelt a mai napon. Matyi (3,9) és Benji (7,2) is két remek futamot ment. Levi mindkét futamban jól  kezdett de sajnos nem tudta megtartani a kedvező helyezéseit.

Radialos csapatunk ma egy kicsit visszafogottabb volt. Kristófnak nem jöttek be maradéktalanul az elképzelései, és ez a 62 és 57. helyre volt elegendő. Ádám a futam elején gyengélkedik és onnan próbál felkapaszkodni több kevesebb sikerrel. (ocs, 62)

Gergő a tegnapi második futamban mutatott remek teljesítményét nem tudta átmenteni a mai napra. Nehezen tud tiszta helyzetben elrajtolni, és így kényszerpályára kerül, ahonnan nem egyszerű építkezni. (29, 35)

Négy futam után már ki lehet ejteni a legrosszabb helyezést így tisztult a kép.

Részletes eredmények.