fbpx

A BYC tájékoztatása a további működésről

Bizonyára sokan követik az eseményeket, figyelik a Magyar Kormány és az Operatív Törzs tájékoztatóit és a gyorsan változó helyzet által diktált, gyors jogszabály-változásokat, amelyek betartása mindenkire nézve kötelező.

Az aktuális és a várhatóan még komolyabbra forduló helyzetről folyamatosan a Klub vezetése informálódik és mindent megtesz, amit a javasolt protokoll előír.

Magyarország Kormánya 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletével Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges, illetve csökkenthető mértékű. Gyakori és alapos kézmosás, fertőzött személyekkel való érintkezés elkerülése, amelynek legjobb módja, hogy aki csak teheti maradjon otthon.

Amennyiben mégis a telep látogatása mellett dönt bárki, a Klub vezetése az alábbiak figyelembevételét kéri:

Magyarország Kormánya és Balatonfüred Város Önkormányzatának intézkedéseivel összhangban az ifjúsági és utánpótlás, illetve a szervezett felnőtt edzéseket határozatlan időre újabb értesítésig a Klub szünetelteti. Ez alapján számukra és családtagjaiknak a BYC nem engedélyezi a belépést.

A Balatonfüredi Yacht Clubban következő döntésig semmilyen rendezvény, oktatás és gyülekezés nem megengedett.

A főépület aljában lévő női és férfi mosdó használata áll rendelkezésre, zuhanyozó nem kerül megnyitásra, az öltözőket lezárták. A mosdókban kézfertőtlenítőket helyeztek el, a higiéniára fokozottan odafigyelnek.

A kikötőben a tavaszi felkészítő munka és a hajók daruzása folyamatosan zajlik, amíg lehetőség van rá. A Klub vezetése kér minden hajótulajdonost, előzetesen egyeztessen, feleslegesen jelenléttel ne terheljük a közösséget.

Az egyeztetéshez Fessler Gáborral 70 940 8299, illetve Böröcz Istvánnal 30 217 4441 lehet kapcsolatba lépni.

A BYC kollégái a helyzethez alkalmazkodva állnak rendelkezésre; a 60 éven felüli, kiskorú gyermeket nevelő munkatársak részére otthoni tartózkodás került előírásra, a többi kolléga mozgását is korlátozták.

A tagok, versenyzők, bérlők külföldi utazásai után, illetve bármely tünet előfordulásakor annak elmúlta után a Balatonfüredi Yacht Club és a Silver Yacht kikötő telephelyének látogatása 14 napig nem engedélyezett!

Az aktuális helyzetet folyamatosan követve és a központi előírásokat betartva, amennyiben további intézkedések szükségesek, értesíti a BYC a klubtagjait, versenyzőit, bérlőit.

A BYC vezetése nyomatékosan kér mindenkit a saját és társai egészsége érdekben az előírások szigorú betartására!

Remények szerint az élet belátható időn belül visszatér a normál kerékvágásba és erre készítik a munkatársak a kikötőt és szeretett közösségüket, a BYC-et.

Amiben számítanak egymásra ebben a többségünk által még meg nem tapasztalt időben, az az együttműködő magatartás, a pénzügyi kötelezettségek teljesítése és a türelem, megértés.

Bizakodással és köszönettel,

a BYC vezetése