fbpx

A Laser U21 VB margójára

Az utolsó napon megkegyelmeztek az égiek és 18-22 csomós keleties szélben három futamot tudott vitorlázni minden csoport. Így öt futam alapján alakult ki a végeredmény.

Ezekben az osztályokban kezdő fiataljaink derekasan küzdöttek a széllel és az idő közben 2 méter fölé növő hullámokkal.

Leon kezelte talán a legjobban ezt a szélerőt. Az első futamban gyengébb rajt után a bal oldalon vitorlázva a mezőny első felében ért fel. A bőszelekben kicsit visszaesett, de így is ez volt ezen a napon a legjobb futama. A másik kettőben is a bal oldalt választotta, de a rajtok után 6-8 perc azonos csapáson, kicsit széthúzta a mezőnyt.

Ákos az első rajtnál még nem mert időben indítani, igy esélye sem maradt a jó helyezésre. Sajnos a cirkáló szakaszokban nem is volt versenyképes a sebessége. A következő rajtoknál viszont sokkal határozottabb volt, és ez a krajc első felében meg is látszott. Onnan ismét elfogyott.

Karina is nagyot küzdött ezen a napon. Fizikálisan és mentálisan is sok volt kicsit ez a szélerő neki. Nem ebben az osztályban edződött eddig, de tudtuk, hogy nem lesz zökkenőmentes a váltás. Minden tőle telhetőt megtett. A gyengébb szélben nyújtott teljesítménye alapján várható, hogy idővel, hasonló sikereket érhet el mint 4.7-ben.

Sok tanulsága volt ennek a Világbajnokságnak. Egy ilyen versenyen nem csak fizikálisan, de mentálisan is nagyon egyben kell lenni a versenyzőnek. Hat nap alatt semmi dolog nem működött rutinból. Egész napos halasztások parton és vízen, a korai rajt időpontok sem mindig jöttek be. Idegtépő kierőltetett futamok. Ez mind-mind megnehezíti a versenyzők dolgát.

Szeretném megköszönni a csapatnak, hogy ilyen körülmények között is remek munkát végeztek a vízen és a parton egyaránt. Lehet hogy az eredményekre tekintve nem ez látszik, de Ők rengeteget dolgoztak ezekért a helyezésekért.

Karina 54. helyen zárta a versenyt.

Leon 129, Ákos 134. pozícióban végzett.

Gratulálok Nekik, mert tudom milyen munka van az eredményeik mögött!

Csomesz