fbpx

A legek Nádas Kupája a HYC Kupán

Minden szempontból kiválóan sikerült a  2020. év 2. Nádas Kupa versenye, amelyet a HYC rendezett Balatonfüreden a Tihany – Balatonfüred hajózási útvonal félsziget felőli oldalán. Bár egy alkalommal a menetrendi hajó lekeresztezte a hátszelező mezőnyt, de ennek ellenére békességben elfért a 84 fős Optimist  flotta és a Bahart egymás mellett.

A legeket elsősorban az időjárás biztosította, mivel az első napon mesébe illő szélviszonyok, majdnem egyenletes 10 – 12 csomós DK – i szél (100 fokról), majd a második napon ennek a széltartománynak  a jobban ismert 60 fokról fújó változata tette igazán korrektté a megrendezett 7 futamot! Igen, két nap alatt 7 sportszerű  (4 + 3) futam alapján hirdették ki a helyezetteket az Optimist Piros (3. éve versenyző), a Fehér (2. versenyévadát kezdő), és az újonc zöld csoportban, akik most kezdik meg versenyzői pályafutásukat ebben az egyre népesebb nemzetközi és hazai utánpótlás osztályban.

Klubunkat összesen 15 fiatal képviselte, akik közül kiemelkedően szerepelt Dávoti Tamara, aki az összetetteben elért 5. helyezésével a fehér csoportban a 2. helyen, míg a női kategóriában az 1. helyen végzett. Ugyancsak kiváló eredményt ért el Laczkó Tóth Viki, aki összetettben a 8., a fehérek között a 4., míg a lányok között a 3. helyezést érte el. A piros csoportban Varga Andris az első napon kimagasló átlagot futott (7, 2, 8, 5), sajnos a második napon ezt már nem tudta tartani,  – megremegett a nagy lehetőségtől, – de így is összetettben az 5, míg a csoportjában a 3. helyen végzett.

Az újoncok között Németh Natalia szerepelt a legeredményesebben, aki a Zöld csoportban az U10 lányok között a 3. helyet szerezte meg.

A helyezettek az egyes kategóriákban és a korosztályokban értékes díjakat vehettek át a verseny díjkiosztóján, amelyre a 7. futamot követően a HYC-ben került sor. Gömbös Lóránd, a verseny rendezője és házigazdája megköszönte a népes mezőny sportszerű részvételét a versenyen, és előre vetítette clubja jövőbeni szándékát az Optimist versenyek további támogatására,  és a HYC Kupa 2021 májusában való megrendezésére.

Köszönjük a HYC és a Gömbös család vendég szeretetét, a nagyszerű és gyors verseny rendezést, valamint a  jó hangulatú parti rendezvényeket és a finom ételeket! Gratulálunk fiataljaink szerepléséhez, és további sikereket kívánunk az év hátralevő ranglista, és Nádas Kupa versenyeire egyaránt!

További eredmények ITT megtekinthetők.

Fotó: Vitya, Szöveg: Giba