fbpx

A magyar laseresek Santanderben még nem szereznek indulási jogot az Olimpiára

santanderVadnai Benjamin és Tomai Balázs az Ezüst csoportban folytatja a világbajnokságot. Riói Olimpiára a santanderi ISAF Világbajnokságon 23 laseres, a majdani olimpiai mezőny fele szerezheti meg az indulási jogot. A verseny második napján Laser Standard osztályban lezajlott a harmadik és a negyedik selejtezőfutam. Az összetett eredmények alnapján a 147 hajós mezőny ezután már Arany, Ezüst és Bronz csoportban folytathatja a küzdelmeket. Az Aray csoportba éppen 23 nemzet versenyzői jutottak, plusz a legjobb brazil laseres, aki visont a házigazdai jogon résztvevő. Így már a selejtezőfutamokkal eldőlt, hogy mely országok verenyzői értek el kvalifikációt. Sajnos ebben a huszonháromban nincs benn Magyarország.

A verseny második napján Tomai Balázs csoportjában 28., majd 31. helyen ért célba, így visszacsúszott a 81. helyre.

Vadnai Benjaminak sokkal jobban ment. A harmadik futamon 5. helyen ért célba, majd ehhez még egy 24. helyet tudott tenni, ami az összetett 63. helyre hozta őt fel.

De egyikőjük sem jutott az Arany csoportba, ahol már van 23 nemzet versenyzője, és ezzel el is dőlt a Santanderben megszerezhető olompiai részvételi helyek sorsa.

Eredmények 4 futam után:
http://www.sailing.org/events/isafworlds/results-santander2014.php?rgtaid=13866&evntid=31436&view=fleetevent#results__13866

TOVÁBBI KVÓTASZERZÉSI LEHETŐSÉGEK AZ OLIMPIÁIG LASER STANDARD OSZTÁLYBAN

Olimpiai kvótaszerzésre legközelebb a 2015-ös Laser világbajnokságon nyílik lehetőség. Ekkor 9 további részvételi jog sorsa dől el, 2-2 további hely jut 2015-16-ban az afrikai, ázsiai, európai észak-, és dél-amerikai földrészek kvalifikációs eseményein legjobban szereplő, még nem kvalifikált nemzeteknek. Egy Óceánia legjobbjának, továbbá két meghívásos hely fölött rendelkezik még a nemzetközi szövetség. A mezőnyt a házigazda Brazília teszi teljessé. (Lásd a táblázatot a mellékletben)

Santanderben a női Laser Radial osztályban még nem dőlt el a kvalifikációs helyek sorsa, mert náluk 33 nemzet versenyzői kerültek be az Arany csoportba. Közülük 19 kap majd indulási jogot a végeredmény alapján.

A női szörfösöknél Cholnoky Sára 62 hajó közül három futam után 55., A férfiaknál 97 induló van és két futamon vannak túl. Nickl András jelenleg 45., Gádorfalvi Áron 72.

Letöltés:
ISAF_olimp_kvalifikacios_rendszer_2016-ra.pdf

 Forrás: Hunsail