fbpx

A Rooster- Monautix BYC Kupával megkezdődött a hazai laseres ranglista sorozat – Laseres edzőink beszámolója

A Rooster- Monautix BYC Kupával megkezdődött a hazai laseres ranglista sorozat.

A járvány miatt kicsit átalakult a felkészülésünk. A csapat egy részének kölcsön felszereléssel kellett vitorláznia, ami kicsit fura volt számukra. Az elmaradt tavaszi programokat sok délutáni edzéssel próbáltuk pótolni. Szerintünk a listát nézve ez elég jól sikerült!!!

A három napos versenyre erős szelet jeleztek az időjósok. Ez be is jött. Első napon erős szélben vitorlázott a Laseres csapat 3 futamot. A második napon csak 1 futamot engedélyeztek az égiek, míg az utolsó napon vízre sem tudtunk menni. Így négy futammal fejeztük be a versenyt.

A BYC-es csapat 22 fővel képviseltette magát ezen a versenyen.

2 std-es versenyzőnk magabiztosan végzett az első két helyen.

Radialos csapatunk 6 fővel vágott neki a versenynek. Sellei Bence a fiúk mezőnyében végzett az első helyen. Összetettben csak Érdi Mári olimpikon tudta megelőzni. Kis-Kapin Karina második míg Kiss Kata harmadik lett a női mezőnyben.

A 4.7-es mezőny volt a legnépesebb. 38 versenyzőből 14 volt BYC-es. Ebben az osztályban Nagy Bendegúz nem talált legyőzőre és állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A fiúknál Sigmond Soma végzett a harmadik Szokody Olivér a negyedik helyen. A lányoknál Vida Róza a dobogó második fokán állhatott, ebben a kategóriában szerb versenyző szerezte meg a győzelmet.

A korosztályos dobogón is több versenyzőnk volt érdekelt.

Radial U17-ben Kertész Ágoston 3. hely

L 4.7 U16 Sigmond Soma 2. hely

L 4.7 U16 női Gerendy Anna 2. hely

L 4.7 U16 női Bodnár Hanna 3. hely

A dobogós helyezések mellett rengeteg értékes helyezést is szereztek fiatal versenyzőink.

Zink Leon és Nagy Bendegúz minimális, azaz 3 ponttal zárta a versenyt.

Fiatal kezdő 4.7-es csapatunk (Anna, Hanna, Zóra, Ádám, Barni, Vincent) is minden dicséretet megérdemel, mert nagyon jól teljesítettek a nehéz viszonyok között.

GRATULÁLUNK az egész csapatnak, mert ki-ki a maga szintjén tudása legjavát tudta nyújtani az adott körülmények között.

Csomesz, Qxy