fbpx

„A türelem rózsát terem” – Sikeres DN hétvége Füzfőn

Végre hátradőlhetünk a fotelben és elfogyaszthatjuk jól megérdemelt vörösborunkat! Sikerült!!!

Köszönöm a kitartásotokat, akik ma ott voltak Fűzfőn megerősíthetik, hogy nagyon jót vitorláztunk. A nyolcadik napon végre sikerült négy futamot rendeznünk, így az első balatonfüredi futammal együtt összesen öt futamot teljesítettünk és jutott kiesőre is.

A tegnapi erős szélnek nyoma sem volt reggelre, így a nap eleje megint szereléssel, anekdotázással és egyeseknek az előző viharos éjszaka fáradtságainak kipihenésével tellett. Egy óra magasságában enyhe szellő kerekedett és néhányan kimentünk bevitorlázni a pályát. A rendezők is résen voltak és azonnal nekiálltak a pálya kitűzésének. Mivel keleti szél fújt a Fűzfő előtti maradék – de nagyon jó állapotú – jégdarabon pontosan egy kilométer hosszúságú pályát tudtunk kitűzni.

A jégen meg sem látszott az előző napok meleg, esős időjárása. 18 cm vastag, tökéletesen szilárd – és ami nekünk nagyon fontos volt – nagyon gyors jégen bonyolítottuk a futamokat. Az első rajtnál 10-en álltunk fel a rajtvonalon, de később Rozsdának el kellett mennie, így csak kilencen maradtunk. A befutási sorrend már az első futamnál kialakult és kisebb változásokkal így is maradt mind a négy futam során.

Az eredményeket a mellékelt listában találjátok.

Egy füst alatt lefutottuk a Fűzfő Kupa futamait is, amely – mily meglepő – hasonló végeredménnyel értek véget, mivel mindenkinek a füredi futam volt a kiesője.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a részvételt.

Előreláthatóan több versenyt nem szervezünk ebben a szezonban, bár az időjárás még meglephet bennünket és lehet, hogy még pár hétig jó jegünk lesz Fűzfőn és a Velencei tavon.

Nemzetközileg kvalifikált versenyzőink  hamarosan indulnak az Európa Bajnokságra – melynek elsődleges helyszíne Litvánia. Jó utat és sok sikert kívánok nekik a magyar jégvitorlázók nevében!

Pataki Attila

M-100

Magyar Nemzeti Titkár

DN Final.pdf