fbpx

Anconából jelentjük – a harmadik versenynap eseményei

A harmadik napra végre az égiek is velünk voltak és versenyzésre is alkalmas időjárás volt.

Reggel 7-9 csomós nyugatias szélben rajtolt az első futam. Az előrejelzésben szerepelt, hogy ez északira fog fordulni majd később délire. Ez a 4.7 első csoportjánál a második, míg a következő csoportnál az első szakaszban következett be. A közel 80 fokos szélforduló erősen átrendezte a mezőnyt. Ennek ellenére csak a második csoport futamát törölték.

Fiataljaink jól kezdtek: Bálint 4., Bence 8., Rózi 16., Karina 24. Dorka a második csoportban egy remek rajt után a mezőny elején vitorlázott a szélfordulóig. Sajnos a következő futamban BFD-s volt.

A második futam már keleti 12-15 csomós szélben rajtolt el. Karina szereplése volt kiemelkedő ebben a futamban. Remek sebességgel és nagyon érett vitorlázással a 4. helyen futott be. Ebben a csoportban versenyző fiataljaink kicsit gyengébben szerepeltek.

Dorka most is remekül rajtolt a gyengébb oldal választás után is folyamatosan jött fel a mezőnyben és 15. helyen futott be.

A harmadik futam előtt ismét át kellett rendezni a pályát. A szél ekkor már 130 fokról fújt, 12-14 csomóval. Fiataljaink most is jól teljesítettek. Rózi 13, Bálint 17, Bence 18, sajnos Karina BFD. Dorka remek versenyzéssel 8. helyen zárta ezt a futamot.

9 órát töltöttünk a vízen, ami nagyon lefárasztotta a csapatot. A rendezőségnek sem volt könnyű dolga a szél miatt. Sok volt a fekete zászlós rajt, amibe sajnos mi is belecsúsztunk. Ennek ellenére összességében jó napot zárt a csapat. Mindenkinek volt kiemelkedő futama, és a sebességünk is rendben volt. Biztató volt a szereplésünk az EB előtt!

Még egy nap és utána kompozunk az EB helyszínére Patrasba.

Csomesz