fbpx

Arany és ezüstök a Mikulás kupáról

Remek szezont zártak az OP-s és Laseres versenyzőink a 25. jubileumi Mikulás kupán. A Balatonfüredi Yacht Club színeiben 7 optimistes és 6 laseres versenyzőnk állt rajthoz. Mindkét hajóosztályban kiváló eredmények születtek, az éremgyűjtemény is szépen bővült: Bányai Attila egy ezüst-és arany éremmel, míg Almási Zsombi egy ezüst éremmel lett gazdagabb.

mikulas02

20161204_143457

Az optimistes dobogóra – melyre több, mint 300-an pályáztak –  Bányai Attila versenyzőnk kétszer is felállhatott: míg összetettben a 2. helyet szerezte meg, a serdülők között nem talált legyőzőre, így az ő nyakába akasztották a legfényesebb érmet.

További versenyzőink:  Nagy Bendegúz 40. helyen végzett, Demjén Olivér a 109. helyen, Lacko Dávid 175., Borbás Buda 189., Bodnár Hanna 274., míg Fodor Lilla a 298. helyezést szerezte meg a 339(!!!) fős mezőnyben.

A Laseresek is parádéztak: Almási Zsombi az első futamot megnyerte a 4.7 osztályban és utána is folyamatosan az élmezőnyben vitorlázott. A végelszámolásnál ez a dobogó második fokához volt elegendő.

Ebben az osztályban Héjja Marcell a 12. helyet szerezte meg.

Vida Róza első nemzetközi versenyén 20. helyen zárt, ami kimondottan remek eredmény.

Kis-Kapin Karina és első versenyesként több remek futamot is produkálva a 43. helyen fejezte be a versenyt.

Ecseri Flóra futam eredményei a verseny vége felé folyamatosan javultak, amely az 58. helyre volt elegendő.

Egyetlen radialos versenyzőnk Zink Leon a 30. helyen végzett.

Üzenet Almási Zsombinak Csomesztől:

„Külön szeretném megköszönni  Almási Zsombinak az egész éves munkáját, aki ezen a versenyen fejezte be laser 4.7 osztályban a versenyzést.  Az itt megszerzett ezüst érem mellett a Magyar Bajnoki arany is ott pihen a szekrényén.”

Gratulálunk minden versenyzőnek a szép eredményekhez!

Részletes eredmények itt találhatóak.

P.S.: Reméljük, már mindenki kikészítette a csizmáját… 🙂

mikulas-2016