fbpx

Az első hazai 29er Clinic – Beszámoló

Október első hétvégéjén a BYC adott otthont az első magyar 29er Clinicnek.

Ramon Aixemeno Spanyolországból érkezett hozzánk, hogy beavassa versenyzőinket a 29er hajókezelés rejtelmeibe. 29er versenyzőnk, Bartis Hajnalka beszámolója a három napról:

Október 6., 7. és 8-án részt vettünk Balatonfüreden az első hazai 29-er „Clinic”-en összesen 9 hajóval, bár ennél több egységgel. A magyar edzők segítségére volt egy spanyol edző, Ramon Aixemeno is. Minden napot elmélettel kezdtünk és fejeztünk be. Itt főleg az aznapi videókat elemeztük, angol nyelven.

Az első két napon 20-25 csomó fölött volt a maximum szélerő, a 3. napon nagyon gyenge nyugatiból 10 csomó fölé erősödött a szél.

Pénteken és szombat délelőtt az  erős szeles hajókezelést, bójavételeket és a rajtokat gyakoroltuk. Ezek után futamoztunk, vagy hosszú hátszeleket és kreuzokat mentünk. Délutánra gyengült a szél, akkor főleg futamoztunk.

Vasárnap az egyre élénkülő szélben bójás gyakorlatokat csináltunk, rövid pályán sok fordulóval és halzolással az edzés első felében. Végül hosszú sebesség-összemérésekkel fejeződött be a nap.

A 3. nap alatt leginkább a 29erezés alapjaival foglalkoztunk, a manőverek, a sebesség és a hajókezelés fejlesztésével, ami szerintem sikerült is.