fbpx

Az év utolsó edzőtáborában a Laser 4.7 csapat

Az év utolsó edzőtáborába érkeztünk november 21-én késő este a laser 4.7 csapattal.

Ebben az edzőtáborban az  edzőket és a versenyzőket Vasilij Zbogar  vitorlázó ( 3 Olimpiai érme van 2 ezüst és 1 bronz laser és finn osztályban) oktatja.

Az első nap késő délután tudtunk vízre menni, 8-10 csomós nyugatias szélben. Ez nem tartott ki az egész edzés alatt,de egy jó edzésre elegendő volt. Összemérések és manőverek voltak a napi gyakorlatok. Fantasztikus naplementében értünk partot. A kezdeti szélcsend után kifejezetten jó napot zártunk.

 

Csütörtökön sajnos nem volt ilyen kegyes az időjárás velünk. Levél sem rezzent egész nap. Ennek örömére fizikai edzéssel múlattuk az időt.

Pénteken 9-kor megbeszélés, délben irány a víz. Minden a tervek szerint zajlott. 5-8 csomós nyugati szélben 3 órát vitorláztak a fiatalok. Az edzést  videó elemzéssel zártunk.  Vasilij Zbogar sok hasznos tanáccsal látta el a fiatalokat és minden apró részletre kiterjedően elemezte a napi munkájukat.

A tegnapi nap a gyenge szeles vitorlázásról szólt. Mától már az erős szeles hátszél vitorlázás gyakorlása következik. Ebben előre láthatólag az időjárás is partner lesz.

Csomesz