fbpx

Az idei első RS Feva versenyünk – Berta beszámolója

A 2021-es szezonban az RS Feva csapatnak az első versenye a BYC Kupa volt. 5 egységünk vett részt a megmérettetésen.

1: Pais-Hank Patrik – Schultz Dominik

8: Varga Ágoston – Sugár Olivér

6048: Schleicher-Nagy Míra – István Laura

6058: Kiss Bulcsú – Pelsőczi Rudolf

6249: Kovács Áron – Magyar Levente

A csapat már nagyon várta ezt a hétvégét. Úgy éreztem, izgultak is péntek reggel. Pénteken 10:00-kor volt a tervezett első figyelmeztető jelzés, sajnos azonban szél hiányában nem tudta elkezdeni a versenyrendezőség, így az egy-másfél órás vízi halasztást követően a parton töltöttük a nap hátralévő részét.

 

Szombatra a hideg front hatására megérkezett a várva várt szél, ami kicsit több lett, mint gondoltuk az elején. 7:30-kor minden egységünk vízre szállt, azonban nem mindenki tudott már az első futamon sem elindulni. Bulcsú és Rudi páros ment végig a szombati napon mind a 4 futamon. Áron és Levi csatlakozott a 3. és 4. futamra, a többiek a parton várakoztak, hogy gyengüljön a szél. Pechükre a szél a 4. futam rajtja előtt gyengült, de mivel nagyon messze voltunk a kikötőtől nem volt időm rá már, hogy kivontázzam őket. 

Vasárnap a tervezett kezdéshez képest változás nem volt, azonban hasonló időjárással indítottuk a napot mint pénteken. A versenyrendezőség az utolsó pillanatig várt, amikor 13:10-kor elrúgták a partot és a csodálatos délnyugati szélben egy remek futamot tudtak rendezni. Ezen a futamon mind az 5 egység el tudott indulni. Hol kisebb, hol nagyobb hibákkal, de végig vitorláztak a pályán, mindenki befutott.

Büszke vagyok rájuk, hiszen mindösszesen 14 napot vitorláztak a verseny előtt, ennek ellenére tudták a rajt eljárást, hogy mi a pálya és szépen végig vitorlázták a futamokat.

A következő verseny az alsóörsi Nádas kupa lesz, ahol folytatjuk a felkészülést a 3 hét múlva rendezendő Országos Bajnokságra.