fbpx

Az idei szezon első RS Feva versenye – Berta beszámolója

RS Feva csapatunk az idén 6 egységből épül fel. Május elején kezdtük a műhelymunkánkat és június közepén indult a hazai rendezésű Rooster-Monautix BYC Kupával a versenyszezonunk.

A versenyrendezés kiemelkedő volt ez alatt a három nap alatt. A csapat több mint 60%-a kezdő így eléggé izgultak a versenyt megelőző napon. Gyors versenyelmélettel kezdtünk csütörtökön illetve a vízen rajt gyakorlatokkal egészítettük ki az edzésünket. A három verseny napon minden reggel 8 órakor találkoztunk. Pénteken északias szél 15 csomó körüli átlaggal minden egység hősiesen végig csinálta a napot. Néhány technikai probléma ellenére minden rendben volt.

Szombaton parti halasztással kezdtünk, majd olyan dél körül mentünk a vízre és egy kis szeles futamot tudtunk levitorlázni. A gyerekek fegyelmezettségén kis szélben még mindenképpen dolgoznunk kell. A nap végén pedig hot-dog partyn vehettünk részt.

Vasárnap szintén parti halasztással indult a nap majd 11 órakor kaptuk a hírt hogy megyünk a vízre és 3 remek futamot tudtunk versenyezni szuper déli szélben.

Kiss Bulcsú – Sugár Olivér: Bulcsú beugrós volt a hétvégén, mert Olivérnek nem volt párja. A fiúk nagyon szépen vitorláztak az első két napon vezették a versenyt, majd a harmadik napon egy-két malőr miatt visszacsúsztak a dobogó harmadik fokára. Bulcsú egyébként 29er manchaft.

Magyar Levente – Kalocsai Rajmund: Levi idén került a kormányosok közé, Rajmi pedig újonc a csapatunkba. A fiúk már nagyon jól összeszoktak az elmúlt edzéseken. Levi hajókezelése szépen alakul. Rajmi  oedig ügyesen kezeli a machaft feladatokat.

Pelsőczi Rudolf – Kalocsai Benedek: Rudi szintén manchaftból lett kormányos, amin mindenképpen javítanunk kell az Rudi koncentrációja. Beni folyamatosan fejlődik de az ő figyelme is néha elveszik. Volt egy kiemelkedő futamuk 10. lettek.

Matics Flóra – Dobai Rebeka: Flóra már több évet Optimistezett, így neki a legnagyobb feladata, hogy csapatban kell működnie és ül előtte még egy ember a hajóban, akihez türelmesen alkalmazkodnia kell. A lányok folyamatosan fejlődnek. Flórának a fontos feladata, hogy úgy lásson a pályán, hogy az kifizetődő legyen.

Rödvinge-Daubner Tícia – Mohl Anna: a legkezdőbb egysége a csapatnak, mind a kettőjük idén kezdte a vitorlázást. Szépen végig mentek mindegyik futamon, kivétel a harmadikon amikor elszakadt a nagyvitorlájuk és ki kellett őket húznom a partra. Hálás köszönet Pécsváradi Ákosnak, aki még aznap megvarrta nekik a vitorlát.

Márton Lili – István Laura: Lili szintén gy teljesen kezdő csapattag, aki egy olyan manchaftot kapott, aki már egy éve ezt csinálja. Laura folyamatosan segíti Lilit. Liliben meg van minden lehetőség, hogy eredményeket érjen el a későbbiekben párjával együtt.

Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy az idei első versenyen így helyt álltak és végig vitorlázták a három napot. A hibákon természetesen dolgozni fogunk, hogy a következő versenyen már ne forduljanak elő!

Gratulálok Lányok, Fiúk!

EREDMÉNYEK