fbpx

Az Innov8! Code8-cas az élcsoportban végzett a Centomiglián

innov8

Szeptember 6-án reggel 8 óra 30 perckor rajtolt a Garda-tavi tókerülő verseny a most 64. alkalommal megrendezett Centomiglia.

A versenyen négy magyar egység állt rajthoz. Kiválóan vitorlázott az Innov8! csapat Fazekas Gábor hajóján. A 49 benevezett egységet számláló ORC Minialtura osztályban tízenegy perc híján a 4.helyen értek célba, az egész mezőnyt tekintve pedig az abszolút 8. helyen. Az Innov8!-en Fazekas Gáborral Keller András, a Gyapjas-testvérek és Major Zoltán vitorlázott.

A Raffica Libera, amelyet Király Zsolt kormányzott és 2011. évi győzelmükhöz hasonlóan a csapattal tartott Roberto Benamati, a nyílt osztályban a 2. helyen végzett a biztos győztes Clan Grok (Clan Des Team) Libera mögött.

Még két CODE8 a pályán vitorlázik. A Gömbös Lóránd kormányozta Granini az abszolút 18-20. helyen végezhet, míg a svájci-olasz-francia csapattal indult  Code8 az abszolút 20-25. helyen vitorlázott, mielőtt lement volna a nap. Befutásuk a rövidesen várható.

22 óra 10 perckor az abszolút 18-19. helyen izgalmas befutó után egymástól centiméterekre futott be a célba a másik két magyar CODE8-as hajó a Centomiglián.

Előbb a Gömbös Lóránd kormányozta Granini, majd néhány centiméterrel hátrébb svájci vitorlázókkal a fedélzetén a Code8, amelyet Jan Loenz kormányzott.

A versenyről részletes beszámoló hamarosan.

Forrás: Compassmagazin