fbpx

Az MVM Laser Flottabajnokságon ismét remekelt BYC-es csapatunk

Az első napon nyugatias szélben egy remek futammal indult a verseny, sajnos a második futamra a front érkezése miatt teljesen elforduló szélben került sor. Ezt a napot ezzel a két futammal zártuk.

A második napon 8-13 csomós D-DNY szélben sikerült behozni a lemaradást. A rendezőség a 4 futamot jól pörgette. Maximálisan kihasználva az időjárás adta lehetőségeket.

Fiataljaink most is jó teljesítménnyel rukkoltak elő.

Vőneky Ákos kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva ajándékozta meg saját magát és természetesen bennünket (akik a sikerért szurkolunk 😊) a 18. szülinapjára egy Flottabajnoki címmel!!!

Leon ezen a versenyen meg kellett, hogy elégedjen a dobogó harmadik fokával.

 

 

 

 

 

 

 

Radial mezőnyben a top hatban Karina és Bence fért be. Karina az ötödik, míg Bence a hatodik helyet szerezte meg. Karina ezzel a női dobogó második fokára is felállhatott.

Kertész Ágoston U17 kategóriában szerezte meg a második helyezést.

4.7 osztályban ismét jól szerepelt a csapat. Az első pillanattól kezdve a mezőny elején vitorláztak a fiatalok. Az első nap után Szokody Vincent, Szűts Peti, és Gerendy Anna is nagyon előkelő pozíciót foglalat el. Ők a második napon kicsit gyengébben teljesítettek, de ennek ellenére is jó eredménnyel zárták a versenyt.

A mezőny elején a hat futam rendkívül kiélezett versenyt hozott. Bende azonos pontszámmal szorult a második helyre, őt követte Olivér, majd Rózi. Soma is ebbe a csapatba tartozott volna eredményei alapján, de egy végzetes hiba ebben megakadályozta.

Ebben az osztályban kezdőbb csapatunk (Ádám, Hanna, Zóra) is fokozatosan lépked egyre előrébb a mezőnyben.

Lackó Dávid is megkezdte Laseres pályafutását. A kezdeti lépések természetesen még döcögősen mennek, de az év második felében reményeink szerint már a mezőny elejében kell majd számolni vele.

Eredményeink:

Laser Std.

  1. hely Vőneky Ákos
  2. hely Zink Leon

Laser Radial:

  1. hely női Kis-Kapin Karina
  2. hely U17 Kertész Ágoston

Laser 4.7:

  1. hely Nagy Bendegúz
  2. hely Szokody Olivér
  3. hely női Vida Róza
  4. hely női U16 Gerendy Anna
  5. hely U16 Szűts Péter

Gratulálunk a csapatnak és jó pihenést az elkövetkező pár napban!!

Csomesz, Qxy