fbpx

Balatonfüred

Balatonfüred 13.500 állandó lakosú üdülőváros, mindazonáltal a főszezonban – júliusban és augusztusban – a város állandó és időszakos lakosainak száma elérheti a 35.000-et is. Balatonfüred történelme egy, már az ókorban, a Római Birodalom uralma idején is létező településre vezethető vissza. A város azóta is fontos szerepet játszik a magyar történelem és kultúra fejlődésében.

Balatonfüred a Balaton kulturális és vitorlás központja. A város maga a legdinamikusabb növekedést felmutató nyaralóhely a tó partján, a magyar és külföldi vitorlázók, illetve más sportok, többek között a sárkányhajózás, strand röplabda és a triathlon szenvedélyes rajongóinak kedvenc találkozó helye.

A vitorlás versenyrendezők kiemelkedően együttműkődő készségű partnerre találtak Balatonfüred Város Önkormányzatában, amely a lehető legnagyobb mértékben támogatja az összes vitorlás eseményt, és minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a város megtartsa jól kiérdemelt rangját a „Balaton Vitorlás Fővárosaként”.

Balatonfüred, a „vitorlázás fellegvára”, könnyen megközelíthető mind közúton, mind tömegközlekedési eszközökkel. A Balatonfüredi Yacht Club versenyei rendszerint szerves részét képezik a város turisztikai kínálatának. Már tavasztól késő őszig művészeti programok, fesztiválok, hangversenyek, koncertek, valamint a halhoz, a borhoz köthető ünnepségek színesítik a városba érkező vendégek mindennapjait.

A Yacht Club elhelyezkedése még Balatonfüreden belül is szerencsésnek mondható, hiszen minden szükséges infrastruktúra 1,5 km-en belül megtalálható. A különféle kategóriájú szálláshelyek nagy számban fellelhetők a part közelében és a város különböző pontjain, minden igényt kielégítve.

A klub szomszédságában elhelyezkedő Silver Hotel belső udvarában minőségi éttermek, kávézók és üzletek sorakoznak, de a Tagore sétány mentén és a parttól kicsit távolodva is széles az éttermi kínálat.

Bővebb információ: www.balatonfured.hu