fbpx

Balatoni évadnyitó BEFLEX Nagydíj

A tavalyinál népesebb mezőnnyel, gyenge szélben zajlott az idei  Balatoni Évadnyitó BEFLEX Nagydíj. Elsőként a BYC színeiben versenyző, New Black Jack  futott át a füredi célvonalon. Pályarövidítés miatt a tihanyi bójánál jelölt ki módosított célt a versenyrendezőség, így az eredeti távot csak két egység tudta teljesíteni. 

Az idei versenyre a tavalyi 185-tel szemben 210 hajó nevezett. A csapatok a hagyományos koszorúzás és vitorlabontó ünnepség után gyenge, 2-4 csomós délkeleti szélben indultak el 12-kor.

Azok a kapták el jobban a rajtot, akik a szél felőli oldalról indultak. A szél a rajt után gyengült, 1-1,5 csomósra, majd nem sokkal 13 óra után helyenként teljesen leállt, csíkossá vált. Később észak-északkeletire fordult és erősödött 4-6 csomós szintre. A gyenge szélben csak két katamarán ért be a balatonfüredi célba – olvasható a hunsail.hu összefoglalójában.

Kilenc egység indult a BYC színeiben -EQUILOR, NEMES, APACHE, BLUEBÁNAT, NEW BLACK JACK, HAM-LET, DAS BOOT, HODU UTU, HELIKON – ebből a NEW BLACK JACK csapatának sikerült a legjobban a regatta, ők lettek az abszolút győztesek.

A győztes New Black Jack – Roland Gaebler, Tisóczki Ferenc,Kaáli-Nagy Dániel,Váradi Miklós,Héjja Marcell József,Scharf Máté (fotó: Kollmann András / MVSZ

A tizedik helyen a HAM-LET futott be Bartos Zoltán kormányzásával, az X35 osztályban ez a 2. helyet jelentette számukra. A csapat tagjai: Gerendy Zoltán,Vermes Dóra,Aklan György,ifj. Aklan György,Vajtai Vajk

Abszolút 12. helyen a MAGNUM futott be, fedélzetén Keller András és Kurucz Sándor klubtagjainkkal.

A többi hajó sajnos nem tudott beérni a 16:30-kor lejáró limitidőn belül.

Gratulálunk mindenkinek és jó szelet kívánunk a szezon többi versenyére!

Eredmények