fbpx

Barcelonában a Laser családdal – Böröcz Bence beszámolója az EB-ről

A hétvégén véget ért az olimpiai Laser osztályok kontinensviadala, a Laser Európa-bajnokság Barcelonában. Külön öröm számunkra, hogy nem csak versenyzőink remek eredményeire, de klubtagunk Böröcz Bence versenyen folytatott munkájára is büszkék lehetünk. Bence ugyanis a nemzetközi versenybíróság tagjaként vett részt az EB-n, és segítette az esemény sportszerű lebonyolítását.

Bence beszámolója a versenyről:

Napsütés, nyár eleji időszakot idéző 20-25 fokos hőmérséklet, 320 Laser, rendszeresen érkező termik, nem is kell más egy szuper Európa-bajnoksághoz. Október első hetében, Barcelonában rendezték a felnőtt Laser osztályok kontinensviadalát, amelyen a két olimpiai versenyszám bajnoki címei is eldőltek. Aarhus és Gran Canaria után sorozatban a harmadik éve vettem részt ezen a versenyen, így jelen felállásban a nemzetközi versenybíróság alelnökeként bőséges tapasztalattal vághattam neki az eseménynek.

A verseny rendkívül szorosan illeszkedett két munkahetem közé. Egy hétvégi autós rendezvényt követően vasárnap késő este indultam Budapestről és a verseny utolsó napján, vasárnap este már repültem is haza, hogy hétfőn reggel újra dolgozhassak. Sűrű és fárasztó így a program, de a különböző tevékenységek, helyszínek és emberek mégis felüdítenek. Hajnali egy órakor értem Barcelonába, már csak egy kiadós alvásra vártam. A hotelban meglepő hírként ért, hogy a szobám még nem elérhető, csak egy nappal később. Még inkább meglepődtem, hogy így – „jobb” híján – egy elnöki lakosztályon kellett eltöltenem az első éjszakát.

 

…a folytatás ide kattintva olvasható.