fbpx

Bathó Peti 5. helyen végzett a BYTE VB-n Cannes-ban


byte_vb_bathopeti3.preview34 nemzet képviseltette magát a Byte világbajnokságon, amely az utolsó kvalifikációs versenynek számított az augusztusi Ifjúsági Olimpiára. Bathó Péter (BYC) már a tavalyi Európa-bajnokságon megszerezte a kvótát Magyarországnak, hiszen első helyet végzett a világeseményen, ennek ellenére nem vette lazán Cannes-ban a versenyt és komolyan küzdött a jó eredményért.

 

A fiúk mezőnyében 44, a lányoknál 28 hajó vett részt a világbajnokságon. Az első két nap teljes szélcsendben telt, majd pénteken középszélben sikerült az első futamokat megrendezni. A szél igazán csak szombaton kezdett felerősödni, vasárnapra aztán már 34 csomóval fújt! Végül a három nap alatt kilenc futamot tudtak megrendezni.

 

Bathó Peti gyengén kezdett, az első három futamban nagyon rossz rajtokat vett, az első húszba sem sikerült bekerülnie. A szél erősödésével azonban ő is egyre jobban teljesített, szombaton nyert egy futamot, ezt vasárnap megismételte. Az összetett értékelésben végül az ötödik helyen végzett, amely edzői szerint jó eredmény, de ők is és Peti is többet várt el magától.

Itt olvashatjátok a Veszprémi Napló cikkét.

Eredmények.

Batho