fbpx

Befejeződött a Laser 4.7 EB Portugáliában – edzői beszámoló

Ez volt az év első nagy nemzetközi vitorlás versenye. A mezőny létszámában észrevehető volt, hogy a járvány helyzet hozta korlátozások miatt többen távol maradtak a versenytől.

Ebből kifolyólag nagyon erős mezőnyök jöttek össze. A lányoknál és a fiúknál is az utolsó pillanatban dőlt el a dobogós helyek sorsa.

A változatos szélviszonyok és az egy ejtő futam komoly feladat elé állította a versenyzőket. A nagy meleg miatt nem minden nap tudott kialakulni a megszokott 12-16 csomós nyugatias szél.

A 4 fős magyar csapatból Sigmond Soma alkalmazkodott legeredményesebben a kialakult helyzethez. A selejtezőkben három top 10-es helyezést is begyűjtött. Az arany csoportban egy gyengébb nap és egy korai rajt ellenére is a 30. helyen végzett. Az U16-os kategóriában pedig 12. Van hiányérzetünk, de ez  egy remek eredmény az első világversenyén.

Verebély Matyi a selejtező futamokban jó formát mutatott. Az arany csoportban az első futamban egyből a megkapta a második  figyelmeztetését.  Kicsit nehezen álltak össze a futamai. Vagy a rajtnál került hátrányba, vagy egy bója akadályozta meg a jobb helyezés elérésében, de mindig akadt valami, ami hátráltatta.

Nagy Bendegúz egyenletesen vitorlázott a verseny elején, de kicsit hátrébb  a mezőnyben mint gondoltuk. Egy kiemelkedő futamot tudott összerakni a selejtezőkben (3. hely). Az arany csoportban kicsit hullámzóbb lett a teljesítmény, de itt is volt egy remek napja. Ő is a legjobb futamában volt korai rajtos. Sokkal több lehetőség volt ebben a versenyében, mint amit az eredménye mutat.

Szokody Olivér a verseny első felében  az arany és ezüst csoport határán billegett. Neki is a selejtezők legjobb eredménye ugrott egy korai rajt miatt, amivel el is veszett az arany csoport lehetősége. Remekül kezdte az ezüst csoportban a szereplését (3,5. hely) Sajnos a folytatás már nem sikerült ilyen jól. 61. helyen fejezte be a versenyt.

Most egy rövidebb pihenő és ennek a versenynek a tapasztalataival felvértezve kezdhetjük a Bajnokságot szeptember közepén!!!

Csomesz

Fotók + eredmények ITT