fbpx

Bejelentkezés a Radial felnőtt VB-ről, La Rochelle-ből

A negyedik nappal befejeződtek a selejtezők. A 8 tervezett futamból 7-t sikerült megtartani. Az egy elmaradás sem szélhiány miatt volt, hanem a szél iránya nem volt elég stabil. Kifejezetten jó szelek fújtak. Az előzetes híresztelésekkel szemben a gyenge szeles napokon, mint a mai, is 13-17 csomó között fújt a szél. Többnyire 18-22 csomó és afölötti szélben zajlottak a futamok. Holnaptól más arany, ezüst, bronz csoportokban folytatják a versenyzők.Mint már említettem a napot csak érkezésünk napján láttuk, azóta csak az esőfelhők rohangálnak felettünk. a változatosság csak annyi, hogy 5 vagy 10 órát esik az eső egy nap.

Első nap bikinis lányok napoztak a szálláson lévő medence partján. Mára, a kabátok is előkerültek.

Fiataljaink a ifi VB felkészüléseként tekintettek erre a versenyre, és ebben a szellemben is vitorláztak. Kristóf rajtjain próbálunk csiszolgatni, ennek eredménye a két korai rajt.

Emellett számára nem túl ideális ez az erősségű szél. Az első szakaszokban még számára jó helyen érkezik a bójához, de utána szépen lassan csúszik vissza.

Számára előnyt jelent, hogy a következő hétre gyengébb szelet jósolnak.

Peti fokozatosan jött fel a mezőnyben és a mai napi remek szereplésének köszönhetően magabiztosan került be az arany csoportba. A következő napi szereplésének tükrében döntünk arról, hogy elindul-e az utolsó napon, vagy + 1 nap pihenőt kap a fő verseny előtt.

Eredmények: itt

Csomesz