fbpx

Bende 7. helyezést ért el a Hyeres-i Európa Kupán

Az idei év egyik legszínvonalasabb versenye volt, a Hyeres-i Európa Kupa forduló. A mezőny 100 indulóból állt és rendkívül erős volt. A helyszínre szerdán érkeztünk, csütörtökön edzettem és elintéztem a regisztrációval kapcsolatos teendőket, majd pénteken kezdődhetett a megmérettetés.

Első nap gyenge délnyugati szélbe próbáltak pályát tűzni a versenyrendezők, egy futamot érvénytelenítettek, majd később sikerült befuttatni egy futamot, amiben 4. lettem. A jó kezdés extra motivációt adott a második napra ahol stabilan hoztam a top 10-es helyeket mindhárom futamban. Ezen a napon már egyre erősödő dél-nyugatias szél fújt, a legerősebb széllökés elérte a 20 csomót.

A harmadik napon nagyon ideálisak voltak a körülmények vitorlázáshoz. Keleti irányból fújó 12-15 csomós szél volt, nagy tengeri hullámokkal. Ezen a napon sikerült egy 9. és egy 6. helyet hozni, amivel összetettben a 7. pozícióig másztam fel. Az utolsó napon gyenge északi szélben 9 órakor rajtoltatták a mezőnyt, de a futamot sajnos nem lehetett befejezni és a szél később sem erősödött vissza. Végül 12 órakor lefújták a napot és ezzel véget ért a verseny is.

7. helyen fejeztem be a verseny, 100 induló közül. Mind a négy nap sikerült fegyelmezetten és magabiztosan vitorlázva a mezőny elejében lennem, ezért nagyon örülök ennek az eredménynek.