fbpx

Bende nápolyi kalandjai

Nagy Bendegúz Nápolyban kezdte meg a 2017-es évet, ahol részt vesz a Trofeo Campobasso optimist versenyen. 5 versenyzőből álló, meghívott magyar különítmény utazott Olaszországba, Török Péter válogatott edző vezetésével. 

Klubunkat Bende képviseli (a magyar ranglistán 3. lett 2016-ban, így vívta ki a részvételt). Hosszú, 16 órás autókázás után érkeztek meg a Vezúv mellé tegnap reggel, ahol gyors szerelés és vízre szállás következett. Napos időben, 8-10 csomós szélben ismerkedtek a helyszínnel, majd nevezés és nagy alvás következett. Természetesen a jól megérdemelt olasz pizza elfogyasztása után.

A verseny első napján zord idő fogadta a csapatot, 4 fok és 20+ csomós szél. A serdülők nem is mehettek vízre, de az ifiknek 2 futamot is rendeztek. Bende teljesített a legjobban a magyar csapatból, 15. és 18. helyeket szerezte meg a 100 fős mezőnyben, ezzel a lista 17. helyén várja folytatást. A folytatásban még keményebb időt jósolnak.

Mi itthonról reméljük a legjobbakat és szurkolunk együtt Bendének és magyaroknak.

Eredmények:
http://www.ryccsavoia.it/wp-content/uploads/2017/01/Classifica-provvisoria-Juniores-Trofeo-Marcello-Campobasso-5-7-gennaio-2017.pdf