fbpx

Beszámoló a hétvégi DN Magyar Bajnokságról

dnn_0.previewAz elmúlt hétvégén ismételten nekifutottunk a 2011 évi DN Magyar Bajnokság lebonyolításának. Ehhez megfelelő jégfelületet a Fűzfői öbölben találtunk. Magam már szerdán átköltöztem Fűzfőre, hogy bejárjam, ellenőrizzem a jeget. Fűzfőn kiváló, kb 15 cm vastag jég fogadott, sőt a hét folyamán az égiek is kegyeikbe fogadtak, mert mind három nap kellemes szél fújdogált, így nagyon jókat lehetett jégvitorlázni a kb 3*3 km-es jégfelületen. Nem így a hét végén. Bár Fejes Karcsi mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat, de szelet sajnos ő sem tudott teremteni.

A bajnokságra 26 jégvitorlázó jött, köztük 3 cseh versenyző, egy ifi és négy IceOpti. Gyönyörű napsütéses időnk volt, így szél hiányában a két napot korcsolyázással, csúszkálással töltöttük. Jutott bőven idő a jégvitorlások beállítására, tuningolására is.

A második napon elméleti oktatás keretében szabályismertetést és versenyelméleti frissítő oktatást tartottunk, valamint az ifjúsággal gyakoroltuk a rajteljárást. Összegezve: igyekeztünk hasznosan eltölteni a két napot.

A jövő hét végén ismételten nekifutunk. Fejes Karcsiék rendezésében tartjuk a Fűzfő Kupát, melynek futamai a Magyar Bajnokság keretében is értékelésre kerülnek.

Pataki Attila

M-100

Magyar Nemzeti Titkár

DN Osztályszövetség