fbpx

„Bigi” beszámolója Agárdról

ifiob_2_03Bigi szemszögéből nézve. Népes csapatunkkal 6 db 470-el illetve 2 db 420-al érkeztünk Agárdra hogy résztvegyünk a 2010. évi Magyar Bajnokságon. Itt csatlakozott hozzánk a Proximo-val készülő Szigethi – Bárdos páros. A 470-ek többsége a Junior EB-ről érkezett meg. A 420-ok 4 napos pihenő után frissen és gyógyuló sebbekkel jöttek Agárdra.

A 420-ok Weinber – Böröcz és a Kiska – Németh vegyes eredményekkel kezdtek, Zsófiék egy közepes és egy jónak számító futammal inditották el a versenyt, képeségeik alapján akár előrébb is lehetnének, (DE…) Laciékon látszott hogy kicsit meg vannak illetődve ettöl a sok hajótól mert edzésen kevesebben vagyunk és az eddigi versenyen sem indult ennyi hajó, néha van gond a sebességükkel a parton és néha a vizen is. A lányoktól a 4-6 hely valamelyike az elvárás a fiúk számára a fejlődés és a tapasztalat szerzés a cél mivel idén kezdtek el 420-al versenyezni. A helyi viszonyok mindneki számára nehéz feladtaot jelentettek mert itt a nem megszokott széljárások és oldalak működnek amit már mindneki kívülről tud és ismer hanem itt bizony figyelni is kell.

A 470-ek ebben a tekintetben előrébb járnak illetve van pár egységünk akinek a kormányosa itt kezdte a vitorlázást, de az itt tapasztalt viszonyok még őket is meglepte. Váradi – Serke páros magabiztos versenyzéssel az első 4 futamból 3-at nyerve azért hozták az általam várt eredményeket. Vigh – Szabó/Balogh trió vegyes eredményeket produkálva állnak jelenleg az 5. helyen. Kun – Margitics páros erdményei jelentősen befolyásolja a vitorlájuk állapotából adodó technikai hátrány többször jól felérnek a cirkáló szakaszon a bójához de a spinakkerük állapota miatt mindig lemaradnak hálistennek elszakadt. Tamóéknak köszönhetően kaptak egy másik spinnakkert és ez javított a sebeségükön. Nagy – Bathó egység Ede segítségével (ezt csak mi értjük) a verseny üde színfoltját jelentik számomra amit kérek azt maradéktalanul teljesítik és megnehezítik a náluk többet vitorlázó rutinosabb egységek dolgát. Vigh – Kovács a tankönyvbe illő rajtaik után a nádas élővilágát megtekintve (amit cserépben hoz haza) néha a pályára is visszatérnek. Sajnos ott a pumpálást figyelő motoros is megnehezítik dolgukat ezért nem az elvárt eredményt hozzák. A Sipos duó kissé idegesen nehezen viselve vitorlázza a trükkös agárdi szelet, pedig a legtöbb óraszám bennük van, de ha nyugodtan vitorláznak akkor képesek a mezőny elejébe is vitorlázni.

A csapat tagjai azért mindent megtesznek a jó eredmény érdekében az általános hangulat jó és Edét is kivittük levegőzni.

 

Üdv.:

Mindenkinek

Bigi meg a csapat.:)