fbpx

Bíztató kezdés Palamósban

Az első nap eseményei edzőnk, Szalontai Bence tolmácsolásában:

Szélcsenddel és parti halasztással kezdődött tegnap a verseny tegnap Katalóniában. Az előrejelzés bíztató volt, de csak nem akart beindulni a légáramlás. 4 körül mentünk vízre, de még mindig csak alakult a helyzet, így a vízen is csak vártunk. Szerencsére leterjed a szél, de nagyon nem erősödött, így 3-6 csomó között sikerült lebonyolítani 1 futamot minden csoportban.

Az öt gyerek 4 színben szerepelt, így kicsit jobban tudtam figyelni a rajtjaikra. Olivér ment el elsőnek, sajnos beragadt, de jó sebességének köszönhetően folyamatosan jött előre, így végül 15. helyen futott be a 110 fős csoportjában. Chiara óvatosan rajtolt, de szépen talált tiszta szelet, remekül vitorlázva 4. helyen vette az első jelet! Bőszélben még nem találta a sebességét, picit visszaesve 18. helyen végzett (előre aláírta volna, de most többet szeretne).

Dávid is jó sebességgel haladt, különösen jó volt a tempója hátszélben és raumban, 34. helyen futott be. Budának ma semmi nem jött sajnos össze, beszorult a rajtba és csak nehezen tudott tisztázni, nem találta a szabad területeket. Kicsit csalódott az 57. helyével, de jó a sebessége és bizakodva várjuk a mai napot! Bende tisztán, agresszívan rajtolt, végig a mezőny elejében vitorlázott, nagy csatákban végül az 5. helyen végzett.

Mára is kis szelet mondanak, reméljük lehet futamokat rendezni, motiváltak vagyunk!

Hajrá Magyarok! Hajrá BYC!

Bence