fbpx

Bronzérem az Optimist Csapatbajnokságon

Idén a keszthelyi yacht kikötő adott otthont az Optimist Csapatbajnokságnak. BYC-es egységünk is ott volt a megmérettetésen, a csapat remek eredménnyel a harmadik helyen zárta a versenyt.

Szívből gratulálunk Chiarának, Budának, Somának és Miskának!

Szalontai Bence beszámolója:

Hétvégén Keszthelyen jártunk az Optimist Csapatbajnokságon. Kicsit zaklatottan vágtunk neki a versenynek, nehezen állt össze a társaság és az utazás, de végül sikerült összeszervezni. Chiara, Buda, Soma és Miska alkották a csapatot. Pénteken felpakoltunk az Építők Kupa után, de csak szombat reggel indultunk Keszthelyre.

Reggel kelés, 7 előtt indulás, és irány a Balaton másik fele. Még senki nem vitorlázott ott a fiatalok közül, így nagy kíváncsisággal és persze lelkesen vágtunk neki a túrának.

Szuper környezetben, 9 csapattal kezdődött meg a 2017. évi verseny. Teljes körmérkőzés volt a terv, bíztató előrejelzéssel. Rögtön az első mérkőzésen egy erős sparis csapattal játszottunk és nagy meglepetésre sokáig vezettünk is, de a rutin az ő oldalukra döntötte el a találkozót. Második körben jöttek a fűzfőiek, akiket már sikerült megverni. Harmadik körben ismét egy sparis csapat jött, elég jól is ment a mecs, de a szél sajnos elfogyott, így érvénytelenítették a futamot. Sajnos nem is jött később se frissülés, így a parton fejeztük be a napot. Vendéglátóink hamburger-vacsival kedveskedtek a versenyzőknek, ami nagyon jól jött az átvitorlázott, később focizott nap után.

Vasárnap 9-re írták ki a rajtot és nagyon reménykedtünk, hogy csak kicsit fogunk elázni és tudunk majd vitorlázni is. Szerencsére szél volt végig, így az összes futam lement, de végül nagyon eláztunk. Az első meccet megnyertük (ez volt a tegnapi halasztott), már kimondottan jó versenyzéssel. A továbbiakban már csak egy vereségünk volt a későbbi győztestől. Igen jó partit játszottunk a földváriakkal, akik csak az utolsó métereken tudtak minket felülmúlni. A parton tésztával vártak minket.

Köszönjük a keszthelyieknek a vendéglátást, jól éreztük magunkat.

Összeségében jó verseny volt, ügyesen vitorlázott a csapat, megérdemelten szereztek bronzérmet!