fbpx

BYC 420 a Csoki Kupán @ Bigi

Idén is részt vettünk a gyerekek kedvenc versenyén, a Csoki kupán. A meteorológia előrejelzés szerint erős szeles versenynek nézhettünk elébe, ami a legnagyobb részben az is volt. Idén két BYC-es 420-as egység vett részt a versenyen. Ezen a regattán igazából csak Somától és Bozsitól vártam eredményt, Örs és Lili nem volt eredménykényszerben, nekik csak a felkészültségüket akartam felmérni. Sajnos ez nem nagyon sikerült, mert Lili egy borulás után megsérült, ki kellett állniuk, ráadásul másnapra be is lázasodott, így gyakorlatilag 3 futamban vettek közösen részt. Szerencsére Seda mindig jó helyen és jó időben van és a 420 kormányosok megmentőjeként kisegített minket.

Soma és Bozsi erősszeles sebessége megnyugtató, azonban nagyon sok tartalék van még benne, amit ki kell kihasználniuk. Kezdve azon, hogy pöffökben gyorsabban indítsák el a hajót, krejcban és bő szélben egyaránt. Hátszélben sem mindig találták meg az optimális szöget, ennek ellenére elég jó sebességgel közlekedtek. Ezek olyan dolgok, amik könnyen kijavíthatóak. Egy dolog viszont borzasztóan fáj, kívülről (az adott pillanatban) tehetetlenül végignézni, hogy nem fogják az ellenfeleket és leszegett fejjel mennek a másik irányba.

Én vallom azt, hogy biztos második hely jobb, mint a bizonytalan első. Egy sorozatversenynél minden pont számít nem szabad könnyelműen eldobálni a helyeket. Kerülni kell azokat a helyzetek, amikor ki vagyunk téve a külső tényezőknek, emiatt a legtöbb futamban hagytak 2-3 pontot. Ez is olyan, amit könnyen ki lehet javítani csak fel kell dolgozni azt, hogy a többiek is azért vannak a pályán, hogy versenyezzenek, és nem mindig a legjobb nyer, hanem az, aki a legkevesebbet hibázza. Ezeket ők is tudják és meg is fogják csinálni!

A következő verseny, amire készülünk, és ahol lehetőség van tovább fejlődni a június végén rendezendő csapatverseny. Addig pedig dolgozunk tovább.

Bigi

„Kevesebbet kihozni magadból, mint amire képes vagy: az semmibe venni képességeid.”

Steve Roland Prefontaine