fbpx

BYC-es Bajnokot avattak a fűzfői Kalóz Magyar Bajnokságon

Vasárnap fejeződött be a 2018. évi Kalóz Magyar Bajnokság Balatonfűzfőn. Sajnos az időjárás ezen a héten nem fogadta a 29  indulót számláló mezőnyt a kegyei közé, így a bajnoksághoz minimálisan elegendő 4 érvényes futam alapján hirdették ki a győzteseket.

A halasztások alatt lehetősége nyílt mindenkinek, hogy a versenyen elinduló többszörös Kékszalag győztes és világbajnok Litkey Farkassal, az olimpikon testvérével Botonddal, valamint Sallai Gábor (Gabó) sokszoros magyar bajnok vitorlázókkal megismerkedhessenek vagy éppen  idősebb Szentpéteri Ádám vagy Hantó Pisti történeteit hallgassa ámulva azokról az időkről, amikor még a mezőny jó része nem is vitorlázott.

Minden nap végén meleg vacsorával vendégelte meg a rendező klub a versenyzőket. Az esték fényét volt, hogy ingyen sör, volt, hogy a villányi Jammertal Borbirtok borai, volt, hogy kellemes élő zene emelte.

A rendezők Mohos Gábor vezérletével minden megtettek azért, hogy egy nagyon színvonalas bajnoksága legyen a mezőnynek legalább a parton.

Végül a szélcsenddel, jégesővel vízi és parti halasztásokkal színezett napok végén az idei bajnoki címet a Balatonfüredi Yacht Club versenyzői Varjas Sándor és Kutassy László szerezte meg, visszahódítva ezzel a bajnoki címet a második helyezett Fluck Benedek-Székely-Gy. Szabolcs párostól. A harmadik helyet a beugró kormányosként szereplő Sallai Gábor és Kámán Tamás egység szerezte meg.

Eredmény és képek: https://www.facebook.com/events/234450473906715/