fbpx

BYC-es helyzetjelentés a Laser OB-ről

DSC_5331_laser_ob.previewAz első napi gyenge szél után a pénteki verseny már kimondottan jó szélben zajlott. 14-17 csomós északi szélben 3 futam került lebonyolításra. Laseres csapatunk jól helytállt a nem túl ideális időjárási viszonyok között.

4 futam után az első négy helyezett meglógni látszik a mezőny többi tagjától. Tomai Balázsnak sikerült az előző napi első helyezését megtartani annak ellenére, hogy ma Fazakas Gyöci két futamot is győzelemmel fejezett be. Őket követi egy picit leszakadva két junior korú versenyző. Harmadik helyen Kaiser Kristóf a negyediken pedig Bakóczy Róbert.

Kaizi mai sikereit a bőszelekben mutatott remek teljesítményének köszönheti.

Az eredménylistán a 6,7,8,9 helyen is BYC-es versenyzők találhatóak. Ők minimális különbséggel vannak lemaradva az ötödik helytől. 11 helyen áll Karé Réka a női nem egyedüli képviselője ebben a férfias mezőnyben. 16. Korchmáros Kristóf akinek egy kicsit sok volt a mai szélerő. Ennek ellenére végig harcosan vitorlázott és küzdött.

A nem nagy létszámú mezőny ellenére nagyon színvonalas versenyt vívnak a fiúk egymással. Minden futamban kiélezett csatában, az utolsó szakaszon dőlt el a győztes személye.

Reményeink szerint a következő napokon is ilyen jó szélben és hasonlóan eredményesen vitorláznak majd fiataljaink.